Gevaarlijke tbs'er na ontsnapping in Utrecht opgepakt in Den Bosch

De 31-jarige tbs'er die dinsdag wist te ontsnappen tijdens een begeleid verlof in Utrecht, is donderdag aan het eind van de middag gearresteerd in Den Bosch. Hij werd aangehouden in de buurt van de Brabanthallen door het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL), een gespecialiseerd politieteam dat zich richt op het opsporen van voortvluchtigen. Op het moment van zijn arrestatie bevond de man zich op straat in de buurt van een horecagelegenheid.

De tbs'er wist te ontsnappen op het Jaarbeursplein in Utrecht, waar hij zijn begeleiders wist te ontglippen. Hij verbleef in de Dr. Henri van der Hoevenkliniek, maar het is nog onduidelijk of hij daar nu weer naartoe wordt gebracht. De ontsnapping veroorzaakte grote zorgen, maar dankzij een snelle en gerichte actie van FASTNL kon de man binnen enkele dagen weer worden opgespoord en gearresteerd.

De zaak heeft de aandacht gevestigd op de veiligheid van begeleid verlof voor tbs-patiënten, met vragen over hoe iemand met tbs zo gemakkelijk aan zijn begeleiders kon ontsnappen. Het incident wordt waarschijnlijk nader onderzocht om soortgelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen.