Uitslag Ajax - sc Heerenveen

Ajax is het eredivisieseizoen begonnen met een kleine overwinning. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 1-0 van sc Heerenveen.

Ajax-trainer Francesco Farioli voerde de nodige wissels door en een aantal vaste krachten begon op de bank. Na een afwachtend begin van beide ploegen leek Heerenveen vrij snel met tien man verder te moeten na een rode kaart van Pawel Bochniewicz. Na minutenlang overleg tussen de VAR en scheidsrechter Bas Nijhuis werd besloten om de rode kaart in te trekken en mochten de Friezen verder met elf man.

Daarna kreeg Heerenveen de eerste kansjes van de wedstrijd waarvan de grootste voor Daniel Karlsbakk was. Ajax en Heerenveen leken met 0-0 de rust in te gaan, maar na een goede actie van Mika Godts zorgde Kristian Hlynsson voor de openingstreffer.

In de tweede helft ging het bij Ajax vooral achterin goed, gaf het geen kansen meer weg tegen Heerenveen en won met 1-0.