Tour: Etappe 16 - Weer sprinten na een rustdag

Het is niet de Tour de France van de stevige dagen na een rustdag: vorige week werd de eerste rustdag al gevolgd door een matige rit, vandaag zal het niet heel anders zijn, hoewel er onderweg in elk geval nog wel een paar heuveltjes liggen.

De heren starten vandaag in Gruissan en beginnen dan aan een 188,6 kilometer lange etappe in het zuiden van Frankrijk, met de finish in Nîmes. De eerste tachtig kilometer is grotendeels vlak, gevolgd door een zeven kilometer lange klim van ruim drie procent - niet genoeg voor bergpunten.

Er valt geen peil te trekken op hoe en waarom bergpunten verdeeld worden, want even later volgt de Côte de Fambetou: iets meer dan een kilometer aan vijf procent, maar net iets lastiger dan de Knobbel bij 't Harde, maar die is dan ineens wel van de vierde categorie.

Enfin, vervolgens is het over wat licht glooiend terrein een rit naar de finish in Nîmes, waar in principe gewoon gesprint zal gaan worden. Om half twee stapt men op de fiets, de finish wordt rond half zes verwacht.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)