Giro: Etappe 5 - Sprinters mogen weer aan de bak

Met een prachtig staaltje overmacht won Jonathan Milan de massasprint in de vierde etappe van de Giro d'Italia, vandaag zou de Italiaan wel weer aan de beurt kunnen zijn. De heren krijgen 178 kilometer voorgeschoteld en om mee te sprinten zul je wel een klein beetje omhoog moeten kunnen komen.

Het peloton gaat van start in Genova, waarna de eerste veertig kilometer flink op en neer gaan: klimmetjes van zo'n vier kilometer aan een procent of vier tot zeven, niet makkelijk. Daarna volgt de behoorlijk lange Passo del Bracco: dik vijftien kilometer, maar met vier procent nog wel te overzien, zeker vroeg in de etappe.

Na het afdalen is het een lang en grotendeels vlak stuk richting de finale, waar de Montemagno wacht: drie kilometer aan ruim vier procent gemiddeld, maar daar zal het tempo behoorlijk hoog liggen. Vanaf de top is het nog een kilometer of twintig, grotendeels in dalende lijn, naar de finish in Lucca, waar de overgebleven sprinters - waarschijnlijk wel het grootste deel - om de dagzege mogen strijden.

De etappe gaat ook vandaag weer rond één uur van start en ook vandaag staat de finish zo rond kwart over vijf op de planning.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)