FOK! Wat een weer: droog en fris, later regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Vanochtend begint koud met op veel plaatsen lichte vorst. Het wordt vrij zonnig en het blijft droog. Er staat weinig wind, in het noordwestelijk kustgebied steekt later een matige westenwind op.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden. In het noorden en westen raakt het geleidelijk bewolkt en daar kan later wat regen vallen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 9°C op de Wadden tot plaatselijk 12°C in het zuiden. De wind draait overal naar west en wordt matig, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig.

Vanavond raakt het overal bewolkt en gaat het van het noordwesten uit af en toe regenen. Landinwaarts is de wind zwak tot matig uit een westelijke richting, in de kustgebieden staat een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind.

Komende nacht trekken buien over het land. Later worden de buien in het noorden feller met soms hagel en kans op onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C landinwaarts tot 5°C langs de kust. De wind komt uit een noordwestelijke richting en is matig boven land, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.  (Bron: KNMI)

Tot morgen!

                   

Steeds meer groen, de lente is aangekomen!  (Foto: Anouk)
Steeds meer groen, de lente is aangekomen. Al is het nog wel fris. ((Archief)foto: Anouk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.