FOK! Wat een weer: zon en buien

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend komen er in de zuidelijke helft van het land eerst nog enkele buien voor, mogelijk met hagel en onweer. Verder komen er flinke perioden met zon, alleen in het zuidoosten overheerst de bewolking. Later in de ochtend maakt het uiterste noorden weer kans op een bui. De wind draait van noordwest naar noordoost. Landinwaarts is de wind zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, eerst mogelijk hard, windkracht 7.

Vanmiddag komen vooral landinwaarts buien voor. Verder zijn er perioden met zon. Het wordt ongeveer 11°C. De wind waait uit het noordoosten en is langs de kust soms vrij krachtig, elders matig.

Vanavond maakt het zuiden nog kans op een enkele bui, maar geleidelijk wordt het overal droog. Verder zijn er brede opklaringen. De wind is noordoost en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Komende nacht blijft het vrijwel overal droog. In de kustgebieden is een enkele bui mogelijk. Er is weinig wind, alleen langs de kust staat een matige wind uit het noorden. Het wordt een vrij koude nacht met minimumtemperaturen tussen -2°C plaatselijk in het oosten en +4°C langs de kust. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

                   

Flinke bui boven Maastricht (Foto: Pukeko)
Flinke bui boven Maastricht (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.