FOK! Wat een weer: regen, later meer zon

winterbanner

Goede morgen!

Vannacht regent het overal. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. Landinwaarts is de wind matig uit het zuidwesten. In de kustgebieden en op het IJsselmeer komt de wind uit het westen en is deze krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Vanochtend regent het eerst op veel plaatsen. Na de regen komen er van het noordwesten uit veel buien met een kleine kans op hagel. De wind komt uit het noordwesten en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag is er af en toe zon. Van tijd tot tijd vallen er ook buien, daarbij is er vooral in het zuidoosten een kleine kans op hagel. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind uit het noordwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7. Later in de middag kunnen er vooral in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer zware windstoten tot ca. 75 km/uur voorkomen.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor. In het zuidwesten is het vaker droog. De wind uit het noordwesten neemt boven land langzaam af naar matig. Langs de kust en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht trekken er enkele buien over. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, eerst nog af en toe hard, windkracht 7.

Tot morgen!

                   

Stephan spotte deze bui die uiteindelijk als EF1-tornado werd geclassificeerd (Foto: Primeurman)
Stephan spotte deze bui die uiteindelijk als EF1-tornado werd geclassificeerd (Foto: Primeurman)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.