Handbalsters na ruime zege op TsjechiŽ nagenoeg zeker van Olympische Spelen

De Nederlandse handbalsters zijn nagenoeg zeker van de Olympische Spelen in Parijs. Oranje won met duidelijke cijfers van Tsjechië met 32-18 en hebben nu twee wedstrijden gewonnen op het OKT in het Spaanse Torrevieja.

De Nederlandse handbalsters hadden donderdag al gewonnen van Argentinië met 34-22. Waar Oranje tegen Argentijnse handbalsters nog slecht van start gingen (0-5 achterstand) was de ploeg van bondscoach Per Johansson ditmaal wel scherp vanaf het begin. Na tien minuten stond Oranje met 7-0 voor en zouden in de eerste helft alleen maar verder uitlopen en halverwege de wedstrijd stond het 18-6 in het voordeel van Nederland.

Na rust was het allemaal wat minder scherp bij de Nederlandse handbalsters, maar de zege kwam nooit in gevaar en ze wonnen uiteindelijk met 32-18 van Tsjechië.

Door de zege lijken Nederlandse handbalsters zeker van de Olympische Spelen. Alleen bij een verrassende overwinning van Argentinië op Spanje moet Oranje nog wachten op zondag om helemaal zeker te zijn van de Olympische Spelen in Parijs.