Handbalsters starten OKT met ruime zege

De Nederlandse handbalsters zijn redelijk begonnen aan het olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Torrevieja. De ploeg was in de eerste van drie groepswedstrijden te sterk voor Argentinië en zette zo een grote stap naar Parijs.

Vooraf mochten er eigenlijk niet echt problemen verwacht worden tegen Argentinië, maar toch begon het bepaald niet lekker: de Zuid-Amerikaanse ploeg schoot uit de startblokken en pakte al snel een 8-3 voorsprong. Pas aan het eind van de eerste helft kwam Nederland met 15-15 voor het eerst sinds 0-0 op gelijke hoogte, gevolgd door 19-16 bij rust.

Die kleine voorsprong bleef vroeg in de tweede helft even in stand, waarna Nederland de touwtjes toch echt in handen nam. Vanaf 21-19 ging het hard: via 24-19, 26-20 en 32-21 speelde Nederland zich naar een 34-22 overwinning.

In de andere wedstrijd in de groep won Spanje met 31-21 van Tsjechië, waar Nederland vrijdagavond om 18.30 uur tegen speelt. Zondagavond wacht om 18.00 uur de laatste wedstrijd, tegen Spanje. De top-2 van het toernooi plaatst zich voor de Spelen, daar zou Nederland normaliter zeker bij moeten horen.

In het OKT in Hongarije won de thuisploeg simpel met 49-11 van Groot-Brittannië, dat Kameroen vervangt. Zweden opende met een 35-28 zege op Japan en staat er zo ook prima voor. In Duitsland won de thuisploeg met 31-25 van Slovenië, terwijl Montenegro het met 30-25 nog iets moeilijker had dan verwacht tegen Paraguay.