Roglic mist laatste bocht maar wint openingstijdrit Baskenland

Primoz Roglic heeft de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland gewonnen. Vlak voor de finish reed de Sloveen van Bora-hansgrohe nog verkeerd, maar nadat hij zich snel omkeerde zou hij de snelste tijd noteren. Hij won voor Jay Vine en Mattias Skjelmose.

Vanwege de weersvoorspellingen gingen bijna alle favorieten voor de tv-uitzending van start. Primoz Roglic behoorde daar ook bij en de 34-jarige Sloveen was bij het eerste tussenpunt de snelste. Daar was hij twaalf seconden sneller dan Juan Ayuso, die tot dan de snelste tijd had neergezet.

Na het tussenpunt bleef Roglic sterk rijden, al leek het voor de finish even mis te gaan voor de Sloveen van Bora-hansgrohe. In de laatste honderden meters reed Roglic de verkeerde kant op, hij realiseerde dat snel en draaide zich snel om en klokte de snelste tijd, al verloor de Sloveen door deze actie wel tien seconden.

Twee andere favorieten voor de eindwinst in de Ronde van het Baskenland, Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel, vertrokken na Roglic. Vingegaard verloor vijftien seconden op zijn voormalige ploeggenoot en ook Evenepoel kwam niet aan de tijd van Roglic. De Belgische wereldkampioen kwam in de eerste bocht van de tijdrit ten val en zou uiteindelijk elf seconden verliezen.

Results powered by FirstCycling.com