Geen medailles Nederlandse judoka's op slotdag Grand Slam Antalya

De Grand Slam van Antalya in het judo is zondag afgesloten. Op de derde en laatste dag van het toernooi kwamen de zwaarste gewichtsklasses in actie, wat voor de in vrij ruime getalen aanwezige Nederlanders geen succes opleverde.

Vrouwen -78kg
De Française Madeleine Malonga ging er met de titel vandoor: in de finale haakte ze de Duitse Alina Böhm, die op haar rug viel voor ippon. De Chinese Ma Zhenzhao versloeg de Britse Emma Reid voor brons, het andere brons was voor de Duitse Anna-Maria Wagner, die van Giorgia Stangherlin won - de Italiaanse had in ronde één nog gewonnen van Yaël van Heemst.

Vrouwen +78kg
In de finale liet Julia Tolofua haar kracht zien: de Française trok de Chinese Xin Su onderuit en op haar rug voor de ippon en de titel. Het brons ging naar twee Turkse judoka's: Kayra Ozdemir won van Kim Ha-yun uit Zuid-Korea, terwijl Hilal Ozturk afrekende met de Française Lea Fontaine.

Mannen -90kg
In een mooie finale kwam Sanshiro Murao terug van een achterstand tegen de Azeri Vugar Talibov, waarna de Japanner het met een tweede waza-ari afmaakte. Thuisfavoriet Mihael Zgank pakte brons met winst op de Hongaar Peter Safrany, het andere brons was voor de Cubaan Ivan Felipe Silva Morales, die de Oezbeek Davlat Bobonov klopte. Noël van 't End ging er in ronde twee uit tegen de Tadzjiek Komronskokh Ustopiriyon.

Mannen -100kg
Er werd weinig gevochten in de finalesessie: Gonchigsuren Batkhuyag uit Mongolië won van de Braziliaan Leonardo Gonçalves voor brons, waarna de Japanner Aaron Wolf zijn Russische opponent Arman Adamian niet aan zag treden. In de finale gebeurde dat ook met Jorge Fonseca: de Portugees pakte de titel, nadat Shady Elnahas uit Canada wegens een blessure verstek moest geven. Michael Korrel ging er in de kwartfinales uit tegen Fonseca en verloor in de herkansingen van Batkhuyag, Simeon Catharina verloor in de achtste finales van de Serviër Aleksandar Kukolj.

Mannen +100kg
Jur Spijkers sneuvelde in de achtste finales tegen de Franse legende Teddy Riner, die in de finale met een handig getimede overname won van Tatsuru Saito uit Japan. De Duitser Erik Abramov klopte Shokhrukhkhon Bakhtiyorov uit Oezbekistan voor brons, terwijl de Rus Valeriy Endovitskiy met een mooie houdgreep het andere bronzen gevecht won van Rafael Silva uit Brazilië. De Azeri Dzhamal Gamzatkhanov was in de tweede ronde te sterk voor Jelle Snippe.