Roeiers Cambridge winnen Boat Race, Bennema verliest met Oxford

In Londen was het zaterdag weer zover: de 169e editie van The Boat Race, de jaarlijkse roeiwedstrijd tussen de teams van de universiteiten van Oxford en Cambridge. Op de River Thames werd flink gestreden, hoewel van echte spanning uiteindelijk helaas geen sprake was.

Mannen
Cambridge begon uitstekend en na een eerste stuk waarin het nog even gelijk op ging namen ze een voorsprong. Jelmer Bennema en zijn teamgenoten in de boot van Oxford wisten niet het ritme te vinden om echt bij te blijven, hoewel er aan het einde nog een beetje hoop gloorde: Cambridge's man op slag, Matt Edge, was volledig kapot en wist nog net het ritme aan te houden, maar er zat geen enkele kracht meer in zijn slagen. De overige zeven mannen roeiden echter sterk genoeg door en Cambridge pakte de overwinning met 3,5 lengtes voorsprong, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 87-81.

Vrouwen
Oxford startte bijzonder snel, maar Cambridge vond het ritme en kwam beetje bij beetje terug. Halverwege werd er even flink geknokt voor de positie in het water, wat door Cambridge gewonnen werd. De lichtblauwen namen een voorsprong en gaven dat niet meer weg, de zevende opeenvolgende overwinning voor Cambridge was een feit, ondanks hevig protest van de stuurman van Oxford.