Pogacar soleert naar derde ritzege in Ronde van CataloniŽ

Tadej Pogacar heeft zijn overmacht in de Ronde van Catalonië nog maar eens onderstreept door zijn derde ritzege te pakken. In de koninginnenrit reed de Sloveen op 25 kilometer van de finish weg en won met een kleine minuut voorsprong op Egan Bernal en Mikel Landa. Pogacar heeft in het algemeen klassement nu 3.31 voorsprong op Landa.

De voorlaatste rit in de Ronde van Catalonië was de koninginnenrit met maar liefst vijf beklimmingen. Halverwege de etappe moesten de renners de Coll de Pradell over, een klim van de buitencategorie en daar nam Visma | Lease a Bike het heft in handen. Op de beklimming van bijna vijftien kilometer, waarvan de laatste vijf kilometer extreem zwaar zijn, had Steven Kruijswijk zich op kop gezet, maar zijn kopmannen Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks konden het tempo van de Nederlander niet volgen en moesten de eerste groep laten gaan. Tadej Pogacar zat op de top van de Coll de Pradell nog op zijn gemak in de eerste groep samen met twee andere ploeggenoten.

In de afdaling zorgde UAE Emirates voor een goed tempo in aanloop naar de voorlaatste beklimming en daar plaatste Pogacar zijn aanval. Op 25 kilometer plaatste de Sloveense wielrenner zijn aanval, Mikel Landa kon nog even volgen, maar ook de Bask moest passen bij de versnelling van Pogacar.

In de afdaling zou Egan Bernal vanuit een achtervolgende groep de sprong naar Landa maken, maar dat was wel op grote afstand van Pogacar, die onbedreigd naar zijn derde ritzege deze week reed. Bernal kwam op iets minder dan één minuut als tweede over de finish, voor Landa.

Results powered by FirstCycling.com