Philipsen ook in Classic Brugge-De Panne de snelste

Jasper Philipsen heeft na Milan-Sanremo ook Classic Brugge-De Panne gewonnen. In een hectische sprint was de Belgische sprinter te snel voor zijn landgenoot Tim Merlier. Danny van Poppel werd derde en mocht mee op het podium in de Panne.

De Belgische wedstrijd Classic Brugge-De Panne is een volledig vlakke wedstrijd en doordat de wind vandaag afwezig was stond wel vast dat er een massasprint zou komen. In de eerste uren van de wedstrijd zou er een kopgroep van drie lange tijd vooruit rijden, maar tien kilometer van de finishstreep werd de laatste vluchter bijgehaald en ging er gesprint worden in België.

In de sprint ging het er hectisch aan toe. Danny van Poppel ging de sprint aan met in zijn wiel Jasper Philipsen en Tim Merlier. De twee Belgische sprinters kwamen even in aanraking met elkaar maar bleven overeind, waarna Philipsen wist te winnen voor zijn landgenoot Merlier. Voor Philipsen is het zijn tweede zege in nog geen week tijd, afgelopen zaterdag wist de renner van Alpecin-Deceuninck het eerste monument Milan Sanremo te winnen.

Results powered by FirstCycling.com