Pogacar heerst in Ronde van CataloniŽ en wint ook derde etappe

Tadej Pogacar heeft voor de tweede dag op rij een etappe gewonnen in de Ronde van Catalonië. De Sloveen reed op zeven kilometer van de finish weg bij zijn tegenstanders op de zware slotklim Port Ainé en zou winnen met driekwart minuut voorsprong op Mikel Landa. In het algemeen klassement heeft Pogacar ondertussen nu ruim twee minuten voorsprong op Landa.

De derde etappe in de Ronde van Catalonië was een zware bergrit met maar liefst drie zware beklimmingen in een etappe van 180 kilometer. De finish lag op Port Ainé, een klim van de buitencategorie. Vroeg in de aanval waren er verschillende aanvallen en uiteindelijk zou er een sterke kopgroep ontstaan met veel klimmers, maar veel ruimte kregen ze niet van het peloton.

UAE Emirates kreeg onderweg onder meer de hulp van Visma-Lease a Bike en de kopgroep werd ingerekend. Op de slotklim, een klim van 18,5 kilometer en een gemiddelde stijging van 6,8 procent, nam Soudal-QuickStep over en de Belgische ploeg zette een strak tempo neer, waarna Mikel Landa op iets meer dan zeven kilometer de aanval opende. Hij werd gevolgd door Pogacar en de Sloveen liet hem ook direct achter. Pogacar zou uiteindelijk winnen met 48 seconden voorsprong op Landa. Achter Pogacar en Landa reed Wout Poels naar een knappe vierde plaats, met iets meer dan een minuut achterstand op Pogacar.

In het algemeen klassement heeft Pogacar nu een voorsprong van ruim twee minuten op Landa. Aleksandr Vlasov staat derde.

Results powered by FirstCycling.com