Dubbelslag voor Pogacar in Ronde van CataloniŽ

Tadej Pogacar heeft de tweede etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. In de eerste bergrit in de Catalaanse rittenkoers won de 25-jarige Sloveen met meer dan één minuut voorsprong op Mikel Landa. Pogacar is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

In de tweede etappe zou er al na zeven kilometer een kopgroep ontstaan. Zes renners kregen de ruimte van het peloton, waarna plots Tadej Pogacar samen met zijn landgenoot Domen Novak in de tegenaanval ging. Lang duurde dat plaagstootje niet, want na vijf kilometer liet het Sloveense duo zich weer inlopen.

Nadat Pogacar was ingelopen nam zijn ploeg de controle in het peloton over van de ploeg van leider Nick Schultz, richting de slotklim naar Valter. Een klim van bijna twaalf kilometer met een stijgingspercentage van 7,5%. Op de klim was Pogacar de sterkste. De Sloveen ging op zeven kilometer van de finish in de aanval en zou met meer dan één minuut winnen. In de achtergrond was er wel strijd voor de tweede plaats. Daar zou Mikel Landa uiteindelijk de sterkste zijn voor Aleksandr Vlasov.

Results powered by FirstCycling.com