Schultz wint verrassend openingsrit Ronde van CataloniŽ na late uitval

Nick Schultz heeft de openingsetappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Australiër van Israel - Premier Tech zorgde met een late uitval voor de verrassing. Hij hield net voldoende voorsprong over op Tadej Pogacar en won de eerste etappe. Hij is ook direct leider in de Spaanse rittenkoers.

De openingsetappe in de Ronde van Catalonië was er direct één met veel hoogtemeters, maar niet direct om verschil te maken. Vroeg in de eerste etappe reed er een kopgroep weg van vijf renners. De kopgroep kreeg nooit veel ruimte en op dertig kilometer van de finish werden ze ingerekend door het peloton.

In het peloton had UAE Emirates de controle. De ploeg van Tadej Pogacar hield op de laatste klim ook alles onder controle en het leek een massasprint te gaan worden in Sant Feliu de Guíxols. Nick Schultz dacht daar anders over, in de laatste kilometer ging de Australiër in de aanval en liet zijn teamgenoten een gat maken. In het peloton werd er vooral naar elkaar gekeken en Schultz had een mooie voorsprong. Pogacar probeerde met een indrukwekkende sprint nog wel Schultz bij te halen, maar de renner van Israel - Premier Tech hield net voldoende voorsprong en pakte de winst in de openingsetappe. Hij is ook direct de eerste leider in de Catalaanse rittenkoers.

Results powered by FirstCycling.com