Vlasov wint voorlaatste rit Parijs-Nice, McNulty blijft nipt leider

Aleksandr Vlasov heeft de voorlaatste etappe in Parijs-Nice gewonnen. Op de beklimming van de Madone d’Utelle was de Rus de sterkste en won hij met een kleine voorsprong op Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Brandon McNulty verloor wat tijd op de andere klassementsrenners, maar blijft nog wel aan de leiding staan van het algemeen klassement met vier seconden.

De voorlaatste rit in Parijs-Nice was een paar dagen geleden ingekort vanwege de slechte weersomstandigheden. De renners moesten nu iets meer dan honderd kilometer afleggen met aankomst op de Madone d’Utelle. In aanloop naar de slotbeklimming van vijftien kilometer ontstond er een kopgroep van twee, maar bij het opdraaien van de slotklim waren ze al ingelopen.

Op de beklimming van de Madone d’Utelle bepaalde lange tijd de ploeg van Remco Evenepoel het tempo. Later nam Ineos over en halverwege de beklimming wist Egan Bernal zes bonificatieseconden te pakken bij een tussensprint. Op vier kilometer van de finish zag Remco Evenepoel zijn kans. De Belgisch kampioen versnelde, maar direct zat Matteo Jorgenson en klassementsleider Brandon McNulty op het wiel van de Belg.

Daarna viel het even stil in de groep van de favorieten en daar profiteerde Aleksandr Vlasov van en nam direct een voorsprong van een tiental seconden. Achter Vlasov zette Wilco Kelderman zich op kop van de achtervolgingsgroep en hield het verschil op vijftien seconden, waarna Evenepoel op twee kilometer versnelde. Klassementsleider McNulty moest passen en zou uiteindelijk een halve minuut verliezen op dagwinnaar Vlasov. Evenepoel won in de achtergrond de sprint voor de tweede plaats, voor Primoz Roglic.

McNulty heeft in het klassement nu een voorsprong van vier seconden op Jorgenson. Skjelmose is derde, op 35 seconden van de leider. Evenepoel staat op één seconde van het podium. Zondag staat de lastige slotrit in Nice op het programma.

Results powered by FirstCycling.com