Vingegaard bergop opnieuw de beste in Tirreno-Adriatico

Jonas Vingegaard heeft in Tirreno-Adriatico de bergrit naar de Monte Petrano op zijn naam geschreven. De Deen, die vrijdag ook al de beste was en aan de leiding stond van het algemeen klassement, reed halverwege de slotbeklimming weg en won met een kleine halve minuut voorsprong op Juan Ayuso en Jai Hindley.

De voorlaatste etappe in de Tirreno-Adriatico was de koninginnenrit met aankomst op de Monte Petrano, een klim van tien kilometer. Vanuit de start probeerde verschillende aanvallers in de vroege vlucht te zitten. Uiteindelijk zou er een sterke kopgroep ontstaan met onder andere Richard Carapaz.

De olympisch kampioen van Tokio begon met een minuut voorsprong aan de slotklim, maar door het werk van Bora hansgrohe werd Carapaz snel gegrepen door de eerste klimmers van het peloton. Jain Hindley zorgde voor de eerste aanval en Juan Aysuo en Jonas Vingegaard volgde de Australiër in het wiel. Halverwege de beklimming was de eerste versnelling van Vingegaard en niemand kon de Deen volgen. Vingegaard reed eenvoudig naar zijn tweede ritzege deze Tirreno-Adriatico en verstevigde de leiding in het algemeen klassement. Daarin heeft hij nu een voorsprong van 1.24 op Juan Ayuso. Hindley volgt op 1.52 van Vingegaard.

Results powered by FirstCycling.com