Skjelmose wint zesde etappe Parijs-Nice, McNulty opnieuw aan de leiding

De zesde rit van Parijs-Nice is gewonnen door Mattias Skjelmose. De Deense kampioen was in een sprintje met drie te snel voor de twee Amerikanen Brandon McNulty en Matteo Jorgenson. McNulty is wel de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

De zesde etappe was een heuvelachtige rit, waarbij in de laatste dertig kilometer nog een steile beklimming lag met Côte de La Colle-sur-Loup van 1,8 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 10.1%. Op die beklimming was het Bora-hansgrohe dat de aanval zocht. Matteo Sobrero opende met een versnelling, met in zijn wiel ploeggenoot Primoz Roglic. De Sloveen nam een kleine voorsprong, maar zakte daarna ook weer terug tot de andere favorieten. Daarna versnelde Matteo Jorgenson en de Amerikaan zette wel goed door. Jorgenson nam al snel vijftien seconden voorsprong, terwijl de andere klassementsrenners naar elkaar keken.

Jorgenson kreeg daarna vrij snel gezelschap van zijn landgenoot Brandon McNulty en de Deen Mattias Skjelmose en het drietal bouwde hun voorsprong uit, mede doordat de samenwerking in de groep van de favorieten niet goed was. Santiago Buitrago, de nummer twee in het algemeen klassement, behoorde daar niet meer bij vanwege een valpartij.

De voorsprong van Jorgenson, McNulty en Skjelmose was bij het ingaan van de slotkilometer een kleine minuut, waarna Skjelmose in de sprint duidelijk de snelste was voor de twee Amerikanen. McNulty werd tweede, maar is wel weer leider in Parijs-Nice.

Results powered by FirstCycling.com