Milan sprint naar ritzege in Tirreno-Adriatico en neemt leiderstrui over van Ayuso

De vierde etappe in de Tirreno-Adriatico is gewonnen door Jonathan Milan. De sterke Italiaan was in de massasprint net iets sneller dan Jasper Philipsen en neemt door de bonificatieseconden ook de leiderstrui over van Juan Ayuso.

Net zoals in de etappe van woensdag moesten de renners in Italië meer dan 200 kilometer fietsen. Lange tijd reed er een kopgroep van zes vooruit en kreeg een mooie voorsprong op het peloton. Toch leken de sprintersploegen het onder controle te hebben en was het verschil met nog vijftien kilometer onder de minuut gezakt.

Op dat moment was kopgroep gehalveerd en bleven Mirco Maestri, Alexander Kamp, Jonas Abrahamsen over. De drie renners vochten voor hun kansen en met nog drie kilometer te gaan was het verschil tot vijftien seconden gezakt. In de slotkilometer reed de Noor Abrahamsen met zijn laatste krachten weg bij zijn medevluchters en door de twijfels in het peloton leek hij op weg naar een ritzege. Dat was buiten Tom Pidcock gerekend, de Engelsman ging van vroeg de sprint aan en Abrahamsen werd gegrepen. Jasper Philipsen leek zijn sprint juist getimed te hebben en leek op weg naar zijn tweede ritwinst deze Tirreno-Adriatico, maar vlak voor de streep werd de Belg alsnog gepasseerd door Jonathan Milan.

Naast de ritzege nam Milan door de bonificatieseconden ook de leiderstrui over van Juan Ayuso. Vrijdag is de eerste lastige rit in de Tirreno-Adriatico.

Results powered by FirstCycling.com