Fenomenale Pogacar rondt solo van meer dan 80 kilometer succesvol af in Strade Bianche

Tadej Pogacar heeft de Strade Bianche op indrukwekkende wijze gewonnen. De Sloveen ging op net iets meer dan tachtig kilometer voor de finish in de aanval en niemand kon Pogacar volgen. De Sloveense wielrenner pakte op de Italiaanse grindwegen de zege met bijna drie minuten op de Let Toms Skujiņš. Maxim van Gils maakte het podium vol in Siena.

De Strade Bianche was in vergelijking met de voorgaande jaren 30 kilometer langer. De belangrijke stroken in de Italiaanse wedstrijd zoals de San Martino en de Monte Sante Marie lagen dan een stuk verder van de finish, maar ondanks dat had Tadej Pogacar aangekondigd dat hij op de Monte Sante Marie zou aanvallen en de Sloveen hield woord.

Nadat eerst zijn team op de San Martino het peloton had uitgedund tot een dertigtal renners trok Pogacar na het voorwerk van Tim Wellens in de aanval op de Monte Sante Marie. Niemand kon de Sloveen volgen op 81 kilometer van de finish en hij reed vervolgens solo naar de finish. Hij won met een kleine drie minuten voorsprong nadat hij de laatste kilometers rustig had afgelegd.

De strijd om de tweede plaats was een stuk spannender. Maxim van Gils ging op veertig kilometer van de streep in de tegenaanval. Niet voor de zege want die was al lang vergeven aan Pogacar, maar voor een podiumplaats. De Belg van Lotto Dstny sloeg een mooi gat en twintig kilometer verder wist Toms Skujiņš aan te sluiten. De Let en de Belg reden samen naar finishstrook, waarin Skujiņš op de oplopende finishstrook sterker was dan Van Gils. Titelverdediger Tom Pidcock zou als vierde over de streep komen, maar wel op bijna vier minuten van de winnaar.

Results powered by FirstCycling.com