Aspinall pakt overtuigende zege in Premier League Darts

Voor de dartsliefhebber gaan we nog snel even terug naar de donderdagavond, want in Exeter werd alweer de vijfde Premier League-avond van het jaar gespeeld. Het gemiddelde niveau was iets minder hoog dan normaal, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Kwartfinales
Luke Humphries en Michael van Gerwen openden de avond, waarbij de wereldkampioen constant net de boventoon voerde. Een 82-finish leverde hem een break op naar 5-3, waarna hij het keurig afmaakte: 6-3.

Nathan Aspinall en Peter Wright mochten ten tonele verschijnen, waarbij Wright een 3-1 voorsprong uit handen gaf tegen een ineens zeer indrukwekkende Aspinall. Beide heren lieten vervolgens flink wat kansen liggen, maar Aspinall maakte het met 6-4 af.

Gerwyn Price en Rob Cross waren aan de beurt en Cross begon geweldig: met onder meer bijna een negendarter én een fraaie 132-finish speelde hij zich naar 5-0. Price gooide een 160-finish om de whitewash te voorkomen, en kon er zelf ook wel om lachen, waarna Cross met 6-1 en een gemiddelde van bijna 110 punten zeer overtuigend won.

Luke Littler en Michael Smith speelden beiden erg sterk, waarbij Littler met een break op 3-2 via een 140-finish een gaatje sloeg. Dat betekende het einde voor Smith, want de tiener maakte het met 6-2 netjes af.

Halve finales
Humphries en Aspinall namen het tegen elkaar op en dit keer was het Aspinall die uit de startblokken schoot, met onder meer een 144-finish kwam hij op 5-1. Humphries gaf bepaald niet op en knokte zich terug naar 5-5, maar met een 160-finish sloeg Aspinall hard terug om alsnog te winnen: 6-5.

Cross en Littler maakten er een mooie wedstrijd van, waarin het lang gelijk op ging. Op 5-3 plaatste Cross een break en een leg later maakte hij het af, na zes gemiste matchdarts en een vergelijkbare hoeveelheid door Littler gemiste kansen: 6-3.

Finale
Aspinall en Cross in de finale en weer begon Aspinall zeer sterk, met een 3-0 voorsprong als resultaat. Met de nodige moeite won hij de vierde leg, waarna hij wederom een 160-finish gooide voor 5-0. Cross mocht nog twee keer een leg winnen, maar daar bleef het bij en via dubbel-20 pakte The Asp een zeer overtuigende Premier League-zege.