F1: Verstappen overtuigend naar eerste poleposition van het jaar

Max Verstappen is het Formule 1-seizoen alvast uitstekend begonnen. Vrijdagmiddag werd de kwalificatie verreden voor de Grand Prix van Bahrein en de Nederlandse wereldkampioen was in de Red Bull weer eens duidelijk de sterkste van het veld.

In de eerste sessie werd de snelste tijd genoteerd door Carlos Sainz, met nota bene Lance Stroll in de Aston Martin op de tweede plek. Verstappen zat er niet ver achter met de derde tijd, terwijl Ferrari-coureur Charles Leclerc al beduidend meer toe moest geven.

Leclerc gaf er een flinke dot gas bij in de tweede sessie en was daarin ruimschoots de snelste, met een ruime twee tienden van een seconde achterstand was Verstappen de enige die nog een beetje in de buurt bleef. Sainz was wederom prima bezig en noteerde de derde tijd.

Uiteindelijk ging het natuurlijk om Q3 en daarin liet Verstappen zien hoe de vlag er eigenlijk bij hangt: hij was meer dan twee tienden van een seconde sneller dan Leclerc en pakte overtuigend de poleposition. George Russell zette de Mercedes knap op de derde plek, voor Sainz en Verstappen's teamgenoot Sergio Perez - Lewis Hamilton mag vertrekken vanaf plek negen.

De race gaat zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd van start.