Skicrosster Phelan wint na 16 podiumplekken éindelijk, ook eerste zege Duplessis Kergomard

Voor de liefhebber van het skicrossen gaan we nog even een paar dagen terug en wel naar de Reiteralm. Op de Oostenrijkse sneeuw stonden twee World Cup-wedstrijden gepland, hoewel het er voor de vrouwen maar één werd: het had de dag ervoor hevig gesneeuwd, waardoor het parcours dusdanig zwaar was dat de vrouwen niet genoeg snelheid op zouden bouwen om veilig over het parcours te komen.

Mannen, wedstrijd één
Erik Mobärg stond namens Zweden in de finale en Jonas Lenherr voor Zwitserland, aangevuld met de Canadees Reece Howden en Melvin Tchiknavorian uit Frankrijk. Mobärg kende een geweldige start en sloeg een flink gat, Tchiknavorian ging er achteraan. Lenherr wist het gat te dichten, maar Mobärg hield nét stand en pakte de winst, voor Lenherr en Tchiknavorian.

Mannen, wedstrijd twee
Terence Tchiknavorian, de neef van Melvin, schopte het dit keer tot de finale, samen met landgenoot Youri Duplessis Kergomard, de Italiaanse wereldkampioen Simone Deromedis en Alex Fiva uit Zwitserland. De beste start was voor de twee Fransen, Tchiknavorian voorop, terwijl Fiva zich tussen hen in nestelde. De veteraan ging echter de fout in en finishte niet, terwijl Duplessis Kergomard naar de leiding ging en zijn eerste overwinning pakte, voor Deromedis en Tchiknavorian.

Vrouwen
Met Talina Gantenbein en Margaux Dumont stonden er twee Zwitserse dames in de finale, aangevuld met de Française Marielle Berger Sabbatel en Brittany Phelan uit Canada. De beste start was voor Phelan, die Berger Sabbatel achter zich aan kreeg. Een stevige aanval in de laatste bocht mislukte nét en zo kon Phelan na zestien podiumplekken in de afgelopen zeven jaar in de World Cup éindelijk haar eerste overwinning vieren, voor Berger Sabbatel. De Zwitserse dames raakten met elkaar in de clinch en finishten beiden niet, wat betekende dat ze allebei plek drie kregen - Dumont's eerste World Cup-podium.