O'Connor wint op Jebel Jais in UAE Tour, topfavoriet Yates moet opgeven vanwege valpartij

Ben O'Connor heeft de derde etappe in de UAE Tour gewonnen. De Australiër van Decathlon AG2R was op de beklimming van Jebel Jais de sterkste. Hij won met vijf seconden voorsprong op zijn landgenoot Jay Vine, die wel de leiderstrui overneemt van zijn ploeggenoot Brandon McNulty.

De derde etappe in de UAE Tour was er een voor de klimmers. Aankomst op de Jebel Jais, een klim van negentien kilometer. Met nog 100 kilometer was het even opletten voor de klassementsrenners in het peloton. Door de wind viel het peloton in meerdere groepen uiteen, maar na verandering van richting kwam alles weer samen.

Op veertig kilometer van de streep kwam Adam Yates hard ten val op zijn hoofd. De Britse topfavoriet voor de eindzege reed nog een dertigtal kilometer door, maar zou toch opgeven vanwege een hersenschudding. Het peloton was ondertussen op de beklimming en op zes kilometer kwam de eerste serieuze aanval van Jan Hirt. De renner van Soudal-QuickStep had een klein gat, maar dat werd dicht gereden door de ploeg van leider Brandon McNulty. UAE Emirates leek alles onder controle te hebben, alleen op een aanval van Ben O'Connor had McNulty geen antwoord. De Amerikaanse renner zakte snel door het peloton, terwijl O'Connor een mooi gat had gepakt.

De Australiër hield zijn voorsprong knap vast en pas in de laatste kilometer kwam het peloton onder aanvoering van Jay Vine dichterbij, maar zou uiteindelijk op vijf seconden stranden van O'Connor. Vine kwam als tweede over de streep en nam daarmee wel de leiderstrui over zijn ploeggenoot McNulty.

Results powered by FirstCycling.com