Schuurs naar kwartfinales Australian Open, Rojer verliest twee keer

Op de Australian Open in Melbourne zijn in de diverse dubbelspeltoernooien maandag vijf duo's in actie gekomen met Nederlandse vertegenwoordiging. Dat ging voor de Nederlanders bepaald niet geweldig: slechts één van die vijf wedstrijden leverde een overwinning op.

Mannendubbels
Jean-Julien Rojer en zijn Britse kompaan Lloyd Glasspool, de nummers elf van de plaatsingslijst, stonden in de achtste finales tegenover de Monegask Hugo Nys en de Pool Jan Zielinski, maar het als zevende geplaatste duo was in drie sets te sterk: 6-3, 4-6, 6-7 (3).

Ook Wesley Koolhof stond in de achtste finales, maar met de Kroaat Nikola Mektic schopte ook hij het niet tot de laatste acht. Het als veertiende geplaatste duo speelde prima tegen de nummers twee van de plaatsingslijst, maar het Indisch-Australische duo Rohan Bopanna/Matthew Ebden was met 6-7 (8), 6-7 (4) net te sterk.

Vrouwendubbels
Demi Schuurs is met de Braziliaanse Luisa Stefani als negende geplaatst en speelde maandag in de achtste finales tegen Ena Shibahara uit Japan en de Amerikaanse Desirae Krawczyk, met wie Schuurs vorig jaar nog de kwartfinales haalde. Die haalde Schuurs opnieuw en de als zesde geplaatste Krawczyk met Shibahara dus niet: 7-5, 2-6, 7-6 (6).

Gemengde dubbels
Voor Schuurs en de Monegask Hugo Nys eindigde het toernooi in de achtste finales. Hsieh Su-wei uit Taiwan en de Pool Jan Zielinski, als derde geplaatst, waren met 3-6, 2-6 simpelweg een maatje te groot.

Rojer ging ook in het gemengd dubbelspel onderuit, dit keer met de Australische Ellen Perez. Het Britse tweetal Heather Watson en Joe Salisbury was ze met 3-6, 2-6 de baas.