Alcaraz zonder problemen naar kwartfinales Australian Open, ook Medvedev door

Tennisser Carlos Alcaraz heeft zich zonder noemenswaardige problemen geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De als tweede geplaatste Spanjaard had maandag de Serviër Miomir Kecmanovic tegenover zich en klopte hem met 6-4, 6-4, 6-0 vrij overtuigend.

In de kwartfinales, die hij voor het eerst haalde in Melbourne, mag Alcaraz aantreden tegen de Duitser Alexander Zverev, de nummer zes van de plaatsingslijst. Zverev had een ruime vier uur nodig om zich te ontdoen van de als negentiende geplaatste Brit Cam Norrie, wat uiteindelijk in een tiebreak in set vijf lukte: 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (3).

Tweevoudig verliezend finalist Daniil Medvedev (3) had het bij tijd en wijlen flink lastig met Nuno Borges, maar uiteindelijk wist de Rus de Portugese verrassing toch aan de kant te schuiven: 6-3, 7-6 (4), 5-7, 6-1.

Medvedev's volgende opponent is de als negende geplaatste Pool Hubert Hurkacz, die met Arthur Cazaux een wildcardspeler tegenover zich had. De Fransman wist zich knap te weren, maar in de derde set dwong de Pool hem definitief tot overgave: 7-6 (6), 7-6 (3), 6-4.