Djokovic met gemak naar kwartfinales Australian Open, Rublev dompelt fans in mineur tegen De Minaur

Tennisser Novak Djokovic lijkt alsmaar beter op dreef tijdens de Australian Open. De tienvoudig winnaar en nummer één van de plaatsingslijst had het in ronde één nog moeilijk met een 18-jarige qualifier, boekte daarna twee steeds meer overtuigende zeges en won zondag van de als twintigste geplaatste Fransman Adrian Mannarino met 6-0, 6-0, 6-3.

Voor een plek in de halve finales moet Djokovic het opnemen tegen de Amerikaan Taylor Fritz. De nummer twaalf van de plaatsingslijst speelde een mooie wedstrijd tegen de als zevende geplaatste Stefanos Tsitsipas en klopte de Griek uiteindelijk in vier sets: 7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3. Voor Fritz wordt het zijn eerste kwartfinale in Melbourne.

De Italiaan Jannik Sinner, als vierde geplaatst, stond tegenover Karen Khachanov (15) uit Rusland en was hem zonder al te veel problemen de baas: 6-4, 7-5, 6-3. Sinner krijgt in de kwartfinales nog een Rus tegenover zich: Andrey Rublev (5) dompelde de thuisfans in mineur door de als tiende geplaatste Alex de Minaur na een stroeve start uiteindelijk overtuigend te verslaan: 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0.