Littler gooit negendarter en wint Bahrain Masters bij World Series-debuut

Op het terrein van het Bahrain International Circuit is vrijdagavond de beslissende fase gespeeld van de Bahrain Darts Masters, het eerste toernooi in de niet voor de wereldranglijst tellende World Series of Darts. Volgende week komt dat circus naar de Maaspoort in Den Bosch, waar de Dutch Masters gespeeld wordt.

In Bahrein zorgde de eerste ronde niet voor verrassingen. Nathan Aspinall had het wel lastig met Lourence Ilagan uit de Filipijnen (6-5), wiens landgenoot Paolo Nebrida ook nét verloor van Michael Smith (6-5). Peter Wright had eveneens een beslissende leg nodig tegen Haruki Muramatsu, terwijl Luke Humphries juist met 6-0 won van local Abdulla Saeed. De andere Bahreinse speler, Hasan Haji, raakte bijna niks - zijn gemiddelde kwam nét boven de 60 punten uit - en werd aan de kant geschoven door een Michael van Gerwen die zelfs voor zijn doen sterk was.

In de kwartfinales won Gerwyn Price met 6-4 van wereldkampioen Humphries, terwijl vicewereldkampioen Luke Littler bij zijn World Series-debuut met 6-3 én een negendarter won van Aspinall. Van Gerwen speelde daarna ook een ijzersterke wedstrijd tegen Rob Cross en won met 6-4, terwijl Smith met 6-1 van Wright won.

In de halve finales moest Price er aan geloven tegen Littler, die met 7-3 te sterk was, terwijl Van Gerwen een fraaie strijd met 7-6 won van Smith. In de finale was de koek op voor Van Gerwen, die matig speelde en zag hoe Littler gelijk zijn eerste titel pakte met een 8-5 overwinning.