Griekspoor bereikt knap derde ronde Australian Open

Tallon Griekspoor heeft zich weten te plaatsen voor de derde ronde op de Australian Open. De 27-jarige Nederlander won in vier sets van de Fransman Arthur Fils: 3-6, 6-1, 7-5, 6-4. In die derde ronde neemt Griekspoor het op tegen Arthur Cazaux, die verrassend won van Holger Rune.

Tallon Griekspoor heeft zich met veel moeite geplaatst voor de tweede ronde nadat hij tegen Roman Safiullin de eerste twee sets had verloren, maar uiteindelijk na een uitputtingsslag wist te winnen. Ook in de tweede ronde ging Griekspoor niet goed van start en zou hij de eerste set verliezen van de Fransman Arthur Fils.

Griekspoor herstelde zich knap in de tweede set. De 27-jarige Nederlander kreeg steeds meer grip op de service van zijn tegenstander en zou de tweede set met overtuigende cijfers winnen. In de derde set haalde beide tennissers een goed niveau met meerdere knappe punten. Bij 5-5 kwam Griekspoor na een knap punt op breakpunt en sloeg vervolgens ook direct toe en niet veel later pakte hij op eigen service de derde set.

In de laatste set kwam Griekspoor direct op een break voorsprong. Fils maakte die break nog wel ongedaan, maar bij een nieuwe break van de Nederlander bij een 4-4 stand zorgde Griekspoor voor de beslissing. Een game later serveerde hij de wedstrijd uit en staat hij net als vorig jaar in de derde ronde van de Australian Open.

In die derde ronde speelt Griekspoor verrassend tegen Arthur Cazaux. De Franse nummer 122 van de wereld was in zijn tweede ronde te sterk voor Holger Rune, de nummer acht van de plaatsingslijst.