Winst voor De Jong bij grandslamdebuut, Van de Zandschulp verliest van Sinner

Jesper de Jong heeft zijn debuut op een grandslamtoernooi zondag opgeluisterd met een zege. Tegen de Argentijn Pedro Cachín won de 23-jarige Nederlander in vier sets: 4-6, 6-2, 6-3 en 6-4. In de tweede ronde speelt De Jong tegen Jannik Sinner, die eenvoudig wist te winnen van Botic van de Zandschulp.

Jesper de Jong had zich via de kwalificaties knap gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de Australian Open en daarin moest hij het opnemen tegen Pedro Cachín. De eerste set tussen de Nederlander en de Argentijn ging gelijk op, waarna De Jong in de negende game zijn opslag inleverde. Cachín serveerde de set vervolgens uit.

In de tweede set waren ook de eerste kansen voor de Argentijnse nummer 72 van de wereld. De Jong, ruim zeventig plaatsen lager op de wereldranglijst, wist na een lange servicegame zijn service te behouden en kwam steeds beter in zijn spel, terwijl Cachín steeds meer fouten ging maken. De Jong brak vervolgens ook vrij snel de service en won de tweede set eenvoudig met 6-2.

Ook in de derde en vierde set was De Jong duidelijk beter dan zijn Argentijnse tegenstander en won vrij gemakkelijk de wedstrijd. In de tweede ronde speelt De Jong tegen Jannik Sinner, die eenvoudig won van Botic van de Zandschulp.

Van de Zandschulp liep tegen Sinner al direct achter de feiten aan. Hij verloor direct zijn servicegame en kon dat niet meer herstellen. Ook in de tweede set was een break voldoende, ditmaal in de elfde game. In de derde set kreeg Van de Zandschulp wat kansjes en kwam een break voor, maar dat herstelde Sinner al snel. De Italiaanse nummer vier van de wereld won vervolgens vier games op rij en en zou in straight sets winnen van de Nederlander.