Mountainebikester Pieterse boekt eerste World Cup-zege op shorttrack

De World Cup mountainbiken is neergestreken in het Franse Les Gets, waar deze en volgende week in diverse disciplines wedstrijden worden gehouden. We keren nog even terug naar de vrijdagavond, daarop werden de shorttrackwedstrijden verreden, een voorproefje voor de cross-countrywedstrijden van zondag.

Vrouwen
Een redelijk groepje bleef enige tijd bij elkaar, maar in de slotfase zorgde een korte opstopping in de voorste gelederen voor een splitsing. Puck Pieterse zat daar nog voor en trok ten strijde, waarna ze de Britse Evie Richards en Alessandra Keller uit Zwitserland van zich af wist te houden voor de winst, haar eerste World Cup-zege op de shorttrack. Anne Terpstra werd zevende, Anne Tauber 29e.

Mannen
Vijf mannen waren in de slotronde nog over om te strijden om de winst, voor Thomas Litscher eindigde die hoop in de laatste bocht: hij werd omver getorpedeerd door Luca Schwarzbauer. Ondertussen was het Victor Koretzky die de rest op de pijnbank legde en de Fransman wist het af te maken, vlak voor landgenoot Jordan Sarrou en met de Duitser Schwarzbauer op de derde plek.