Nederlands Elftal verliest ook troostfinale Nations League

Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd de Nations League af te sluiten met een overwinning. In de strijd om de derde plek werd in Enschede met 2-3 verloren van Italië.

Nederland kende een beroerde start en keek al snel tegen een achterstand aan. De Italianen konden bijna ongestoord combineren in het strafschopgebied van Oranje en uiteindelijk was het Dimarco die de trekker overhaalde het openingsdoelpunt scoorde. Daarna was het tempo van Nederland te laag om iets terug te kunnen doen en nadat Dimarco, niet voor het eerst, ongehinderd kon opstomen was het uiteindelijk Frattesi die de 0-2 maakte. Nederland kreeg zijn beste kans van de eerste helft vijf minuten voor rust maar een schot van Gakpo ging ruim naast.

Na meerdere wissels zorgde een offensief in de tweede helft wel voor resultaat, Bergwijn scoorde de aansluitingstreffer. De marge werd echter snel weer twee toen Chiesa, nauwelijk gehinderd door Van Dijk, de 1-3 kon scoren. Nederland probeerde het daarna nog wel en Wghorst scoorde een goal uit een vrije trap van Koopmeiners, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Vlak voor tijd scoorde Wijnaldum nog wel maar kwam de ploeg van Ronald Koeman niet meer.