NBA: Bucks schitteren zonder Antetokounmpo, Nuggets slaan aanval af

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn woensdagavond weer drie playoffwedstrijden gespeeld. Daar viel genoeg te bekijken, van twee series die gelijk werden getrokken tot een wedstrijd waarin een achterstand van dik twintig punten teniet werd gedaan.

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers (0-1)
Een uur voor de wedstrijd werd duidelijk dat de Grizzlies het zonder sterspeler Ja Morant moesten doen, zijn geblesseerde rechterhand deed nog teveel pijn. Zonder Morant ging het echter toch wel erg goed en een 30-19 eerste kwart zette de toon voor Memphis. Ondanks 28 punten van LeBron James moesten de Lakers het doen met een wat kleinere achterstand aan het eind van Q3, maar verder hielden de Grizzlies de touwtjes stevig in handen. Xavier Tillman was goed voor 22 punten en 13 rebounds en hielp zijn ploeg zo op weg naar een 103-93 zege en 1-1 in de serie tegen de Lakers.

Game 3: Zaterdagavond 22 april, 04.00u (NL); Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies

Milwaukee Bucks - Miami Heat (0-1)
Zonder Giannis Antetokounmpo leek het niet makkelijk te worden voor de Bucks, en het eerste kwart was dan ook vrij spannend. Vervolgens gingen ze echter helemaal los: het ene na het andere drietje vloog erin, uiteindelijk maar liefst 25 stuks, en Miami werd helemaal zoek gespeeld. Met 138-122 viel het verschil nog mee, eerder in de wedstrijd stonden de Bucks zelfs even op 36 punten voorsprong. Pat Connaughton en Joe Ingles werkten samen voor elf drietjes uit zestien pogingen en ook de rest was lekker op dreef, waardoor ook deze serie op 1-1 komt te staan.

Game 3: Zaterdagavond 22 april, 01.30u (NL); Miami Heat - Milwaukee Bucks

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves (1-0)
De Nuggets vlogen uit de startblokken en hadden in no-time een forse voorsprong te pakken, wat in de eerste helft opliep tot 21 punten. Onder leiding van Anthony Edwards, goed voor 41 punten, kwamen de Timberwolves echter op dreef en halverwege Q3 was de stand na een indrukwekkende run zelfs weer helemaal gelijk. Zo ging het even gelijk op, maar Jamal Murray (40 punten) en Nikola Jokic stuwden de Nuggets in de laatste minuten toch weer naar grotere hoogten en een 122-113 overwinning. De aanval was afgeslagen en de Nuggets staan op 2-0 in de onderlinge ontmoeting.

Game 3: Vrijdagavond 21 april, 03.30u (NL); Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets