Christophe Laporte wint na Gent-Wevelgem ook Dwars door Vlaanderen

Christophe Laporte heeft na Gent-Wevelgem ook Dwars door Vlaanderen gewonnen. De Fransman van Jumbo-Visma weg uit een kopgroep op vier kilometer van de streep en kwam solo aan in Waregem. Hij won voor vroege vluchter Oier Lazkano en de Amerikaan Neilson Powless. Door de winst heeft Jumbo-Visma na vijf Vlaamse klassiekers gewonnen, zondag wacht de Ronde van Vlaanderen 

Vroeg in de wedstrijd kregen we een kopgroep van zes met daarbij de sterke Noor Alexander Kristoff. De kopgroep van zes nam een maximale voorsprong van vier minuten en met nog negentig kilometer voerde Trek-Segafredo het tempo op en zakte de voorsprong onder de twee minuten.

Maar Trek-Segafredo liet het op de beklimmingen ook weer vaak stilvallen en kon de kopgroep weer uitlopen. Op Berg Ten Houte vielen een aantal favorieten weg. Belgisch kampioen kwam ten val en ook Olav Kooij en Sep Vanmarcke moesten de strijd staken op zeventig kilometer van het einde.

Op de volgende beklimming zorgde Jumbo-Visma zoals zo vaak voor het verschil. Tiesj Benoot trok op de Kanarieberg voor het eerst hard door en alleen Christophe Laporte, Quinten Hermans en Jasper Philipsen konden Benoot volgen. Maar na de beklimming kwam alles weer samen, maar na Knokteberg zou er een mooie groep ontstaan na een nieuwe versnelling van Benoot. Laporte, Madouas, Küng, Powless, Honore, Narvaez en Hermans konden in verschillende schuifjes aansluiten bij de Belg van Jumbo-Visma.

Het achttal zat op dat moment nog altijd een kleine minuut achter op de kopgroep. Oier Lazkano en Kristoff reden daar zo hard dat de achtervolgende kopgroep het lastig had om de aansluiting te maken, maar met zes kilometer van het einde kwam de achtervolgende groep toch bij het tweetal.

Na de aansluiting begon het spel voor de winst. Eerst trok Benoot samen met Honore in de aanval, maar nadat ze werden teruggepakt zag Laporte zijn kans. De Fransman, die afgelopen zondag nog de winst pakte in Gent-Wevelgem, nam een kleine voorsprong en reed daarna weg bij de kopgroep en pakte een nieuwe winst. In de achtergrond reed Lazkano naar een zeer knappe tweede plaats, voor Powless.

Results powered by FirstCycling.com