Merlier klopt Ewan na fotofinish in UAE Tour

Tim Merlier heeft de openingsetappe in de UAE Tour gewonnen. De Belgisch kampioen was in de waaierrit net wat sneller dan Caleb Ewan. Merlier is door de winst ook de eerste leider in UAE Tour.

De eerste etappe in de UAE Tour ging over 151 kilometer, maar door de aanwezige wind was het direct opletten. En in de eerste kilometers brak het direct. Wereldkampioen Remco Evenepoel was attent en was direct mee. Van de klassementsrenners was ook Pello Bilbao mee, maar onder andere oud winnaar Adam Yates had de slag gemist en moest in de achtervolging.

Toch leek het goed te komen voor Yates. Op vijftig kilometer van de streep kwam de tweede waaier weer aansluiten bij de eerste waaier en leken we met een groot peloton voor de dagzege te gaan sprinten. Maar op dertig kilometer ontstond er een nieuwe waaier. Opnieuw was Evenepoel samen met Bilbao mee, maar ook een groot deel van de sprinters zaten mee in de eerste waaier, Yates miste opnieuw de slag en zou vijftig seconden verliezen.

In de sprint voor de dagzege ging Merlier als eerste aan. Ewan kwam er naast en op de streep was het verschil nauwelijks te zien. De Australiër leek zeker van zijn stuk en juichte, maar na minutenlang in afwachting te zijn wie de winst pakte besliste de wedstrijdjury dat Merlier de winst pakte in Al Mirfa. Door de zege is de Belgisch kampioen ook de eerste leider in de UAE Tour. Dinsdag is er een ploegentijdrit.

Results powered by FirstCycling.com