Opnieuw dodelijke schietpartij in Californië, 7 doden, dader (67) gearresteerd

Bij een massale schietpartij op twee locaties in de kustplaats Half Moon Bay in Noord-Californië zijn zeven mensen om het leven gekomen.

De verdachte, Zhin (67), werd later in hechtenis genomen nadat hij zelf naar een politieparkeerplaats was gereden, aldus agenten. In zijn auto werd een semi-automatisch pistool gevonden, vertelde sheriff Christina Corpus. Een motief voor de schietpartij is nog niet bekend. De schietpartijen vonden plaats bij een champignonkwekerij en een transportbedrijf aan de rand van Half Moon Bay, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van San Francisco. Het komt slechts twee dagen na een andere massale schietpartij waarbij 11 mensen werden gedood in Monterey Park in Los Angeles.

Gavin Newsom, de gouverneur van Californië, betreurt de 'tragedie op tragedie' nadat zeven mensen zijn omgekomen bij de tweede massale schietpartij in de staat in drie dagen tijd. Newsom zei dat het voelde alsof het tweede amendement 'een zelfmoordpact aan het worden was' na de moord van zeven Chinese arbeiders maandag in Noord-Californië.

"Het voelt alsof het tweede amendement een zelfmoordpact aan het worden is", zei Newsom. "Het sterftecijfer door geweld ligt in Californië 37 procent lager dan in de rest van de natie, en toch, met alle bewijs lijkt het of het niemand interesseert. Ik krijg niets gedaan in het Congres."

De gouverneur zei dat hij net op ziekenbezoek was in het ziekenhuis bij de slachtoffers van de schietpartij in Monterey Park toen hij werd geïnformeerd over de tweede schietpartij in Half Moon Bay.