FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 januari 2023

AI Picture Gallery #104

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Random Pics van de Dag #842

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Geen 'career Grand Slam' voor tennisser Rojer na uitschakeling in Melbourne

Tennisser Jean-Julien Rojer zal nog zeker een jaar moeten wachten om de 'career Grand Slam' te voltooien. Na Wimbledon 2015, de US Open 2017 en Roland Garros 2022 probeerde de 41-jarige Nederlander het op de Australian Open weer, maar na halvefinaleplaatsen in 2011 en 2015 strandde hij nu in de kwartfinales.

Rojer was samen met zijn Nicaraguaanse kompaan Marcelo Arevalo als derde geplaatst in Melbourne. Het duo speelde tegen de Fransen Jérémy Chardy en Fabrice Martin, waarbij de eerste twee sets netjes onderling werden verdeeld. In de beslissende derde set was het lang spannend, maar in de tiebreak waren de Fransen simpelweg te sterk: 3-6, 6-2, 6-7 (4).

In het vrouwendubbelspel stond Demi Schuurs samen met de Amerikaanse Desirae Krawczyk in de achtste finales. Tereza Mihalikova uit Slowakije en de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich stonden aan de andere kant van het net, maar hadden weinig kans: 6-3, 6-1 voor Schuurs en Krawczyk.

Uitslag Sparta - RKC

Sparta is er dinsdagavond niet in geslaagd om te winnen van RKC. De nummer zes uit de eredivisie kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Sparta kreeg dinsdagavond de kans om de vijfde plaats over te nemen van Ajax, maar dan moest er wel gewonnen worden tegen RKC. In een slechte wedstrijd scoorde Sparta weliswaar twee keer in de tweede helft, maar beide keren werd het doelpunt afgekeurd. In de slotfase van de wedstrijd had RKC de kans om de wedstrijd te winnen, maar onder meer dankzij een goede redding van de Sparta-doelman Nick Olij bleef het 0-0 in Rotterdam.

Door het gelijkspel blijft Sparta op een knappe zesde plaats staan, terwijl RKC op plaats elf staat in de eredivisie.

NFL: Eagles vernederen Giants, Chiefs, Bengals en 49ers ook nog in Super Bowl-strijd

In de NFL zijn er nog vier ploegen over die kans maken op een plekje in de Super Bowl. Afgelopen weekeinde werden de Divisional Playoffs gespeeld: twee wedstrijden in de NFC en twee in de AFC, waarbij de winnaars elkaar komende zondag treffen in de Championship Games.

AFC; Kansas City Chiefs - Jacksonville Jaguars
De Chiefs begonnen lekker met een 8-yard touchdown pass van quarterback Patrick Mahomes op Travis Kelce, maar niet veel later deed Jaguars-quarterback Trevor Lawrence wat terug met een 10-yard touchdown pass op Christian Kirk. In Q2 trapten Harrison Butker (Chiefs) en Riley Patterson (Jaguars) raak, maar tussendoor scoorde Kelce een korte touchdown. Butker vond de palen in Q3 nog eens, waarna Travis Etienne vroeg in Q4 een touchdown scoorde voor 20-17. De Chiefs sloegen echter snel weer toe: Mahomes, inmiddels licht geblesseerd, bediende Marquez Valdes-Scantling voor een 6-yard touchdown, waarna Patterson alleen nog de 27-20 eindstand op de borden kon trappen.

NFC; Philadelphia Eagles - New York Giants
Er waren vooraf flinke twijfels over de schouder van Eagles-quarterback Jalen Hurts, maar bij de eerste worp was duidelijk dat het wel goed zat. Dat bleek al in het eerste kwart: zowel Dallas Goedert als DeVonta Smith kregen een touchdown pass van Hurts, die in Q2 zelf een touchdown scoorde - tussendoor deed Boston Scott dat ook nog: 28-0. Matt Breida redde de Giants-eer nog een beetje in Q3, maar in het vierde kwart werd de vernedering nog groter met een field goal van Jake Elliott en een touchdown van Kenneth Gainwell: 38-7.

AFC; Buffalo Bills - Cincinnati Bengals
In het ijskoude Buffalo, waar het veld flink besneeuwd was, zorgden de Bengals al snel voor een nog kouder gevoel onder de thuisfans: quarterback Joe Burrow bediende Ja'Marr Chase over 28 yards en Hayden Hurst over 15 yards voor een 0-14 voorsprong. Quarterback Josh Allen deed in Q2 wat terug voor de Bills, gevolgd door een field goal van Evan McPherson (Bengals). In Q3 scoorde Tyler Bass (Bills) een field goal voor 10-17, maar Joe Mixon's touchdown en McPherson's tweede field goal deden de thuisploeg de nek om: de Bengals wonnen met 10-27.

NFC; San Francisco 49ers - Dallas Cowboys
De score werd geopend met een rake field goal van Robbie Gould namens de Niners, waarna Cowboys-quarterback Dak Prescott zijn ploeg op gang bracht met een touchdown pass op Dalton Schultz in Q2. Gould trapte van forse afstand nog twee keer raak, Brett Maher trapte de stand op 9-9. In Q2 namen de 49ers weer een voorsprong door een touchdown van Christian McCaffrey, waarna beide ploegen nog tot één rake field goal kwamen. Dat zette geen zoden aan de dijk voor de Cowboys en dus wonnen de 49ers met 19-12.

Programma Conference Championship Games (Nederlandse tijden)
29 januari, 21.00 - NFC; Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers
29 januari, 00.30 - AFC; Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals

Azarenka overklast Pegula in kwartfinales Australian Open, Rybakina ook door

Tennisster Victoria Azarenka heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales op de Australian Open. De als 24e geplaatste Wit-Russische, winnares in Melbourne in 2012 en 2013, rekende opvallend simpel af met de als derde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula: 6-4, 6-1.

In de andere halve finale nam Wimbledonwinnares Elena Rybakina uit Kazachstan, 22e op de plaatsingslijst, het op tegen voormalig Roland Garros-kampioene Jelena Ostapenko uit Letland (17). Ook dat werd eigenlijk geen moment echt een spannende partij en in rap tempo had Rybakina de 6-2, 6-4 zege te pakken.

Khachanov en Tsitsipas naar halve finales Australian Open

Tennissers Karen Khachanov en Stefanos Tsitsipas hebben zich geplaatst voor de halve finales op de Australian Open. Beide spelers hadden aan drie sets genoeg, Khachanov hoefde de laatste set zelfs niet eens af te maken.

De als achttiende geplaatste Rus Khachanov speelde tegen de Amerikaan Sebastian Korda, 29e op de plaatsingslijst. Dat leverde een spannende eerste set op, die de Rus in de tiebreak won, waarna hij set twee makkelijker won. In de derde set was het klaar voor Korda, wiens vader Petr in 1998 de Australian Open won: met een polsblessure gaf hij er op 3-0 de brui aan.

In de andere kwartfinale van dinsdag speelde Tsitsipas, de nummer drie van de plaatsingslijst, tegen de Tsjechische revelatie Jiri Lehecka. Die speelde het toernooi van zijn leven, maar ook daar kwam een einde aan: Tsitsipas had het niet héél makkelijk, maar won met 6-3, 7-6 (2), 6-4 toch nog wel vrij soepel.

Voor Khachanov is het zijn tweede opeenvolgende halve finale op een Grand Slam-toernooi, Tsitsipas stond in Melbourne al drie keer eerder in de halve eindstrijd - telkens was dat ook het eindstation.

Uitslag FC Emmen - PSV

PSV is er dinsdagavond in de Eredivisie niet in geslaagd om in punten gelijk te komen met koploper Feyenoord. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij verloor met 1-0 van FC Emmen, waardoor ploeg uit Drenthe nu op een veilige vijftiende plaats staat.

PSV moest meer dan één helft met tien man spelen door een rode kaart van Mauro Júnior. De Braziliaan maakte een harde overtreding op Rui Mendes, die geblesseerd van het veld af moest. Op dat moment stond Emmen al met 1-0 voor dankzij Lucas Bernadou uit een corner.

Door de nederlaag blijft PSV voorlopigop een derde plaats staan, al kan later deze week FC Twente en Ajax voorbij gaan. Emmen deed wel goede zaken in de stand. De ploeg van Dick Lukkien staat door de overwinning op een veilige vijftiende plaats.

Duitsland levert Oekraïne 14 Leopard 2-tanks

Na dagen wachten heeft Duitse bondskanselier Olaf Scholz eindelijk besloten om gevechtstanks aan Oekraïne te leveren. Er is bekend gemaakt dat een compagnie Leopard 2-tanks worden overgedragen aan het Oekraïense leger. Een compagnie bestaat uit 14 tanks.

Amerikaanse media hadden eerder gemeld dat de VS ook zijn eigen gevechtstanks van het type 'Abrams' te leveren. Volgens berichten heeft Scholz dit als voorwaarde gesteld in een telefoongesprek met president Joe Biden. De Leopard 2 A6 is een van de nieuwere varianten in zijn soort. De Bundeswehr ontving de eerste tank van dit type in 2001.

Andere Europese landen gaan ook Leopard 2 tanks aan Oekraïne leveren, waaronder Polen. Het NAVO-lid heeft hiervoor een exportvergunning aangevraagd bij Duitsland. Deze toestemming dient ook verleend te worden, zo meldt AP. Meer Europese landen overwegen om hun belangrijkste gevechtstanks naar Oekraïne te sturen. Spanje had dit vorig jaar al voorgesteld. Groot-Brittannië maakte vorige week bekend dat het 14 Challenger-tanks zou leveren.

Oekraïne heeft gevechtstanks nodig om zich te verdedigen en een mogelijk Russisch lenteoffensief  af te weren maar ook zelf tegenaanvallen of offensieven uit te voeren. Volgens informatie uit Kyiv heeft het leger enkele honderden tanks nodig.

De Leopard-fabrikant Rheinmetall kondigde dinsdag aan dat het in totaal 139 Leopard-tanks aan Oekraïne zou kunnen leveren - 22 van het Type 2A4, die het bedrijf op voorraad heeft en binnen een jaar kan leveren. Er zijn ook nog 29 tanks die eigenlijk bedoeld waren voor ringuitwisseling met andere landen, maar over drie tot vier maanden beschikbaar zouden kunnen zijn voor gebruik. Daarnaast staan er nog 88 verouderde Leopard 1 tanks op het terrein bij Rheinmetall.

Hamill slachtoffer van Woke-on-Woke crime

Dat het leven voor wokies niet makkelijk is, was al bekend. Er staat immers achter elke boom een LetTerLijKe HitLer Nazi en is elke tweet verdacht, problematisch en toxisch. Dit mijnenveld van achterlijke meningen, fantasieën en racistische uitspraken, navigeren zal altijd leiden tot een explosie, zo merkte deze keer Mark Hamill.

Hamill heeft het gore lef gehad om... Horror van horrors. Een Tweet van JK Rowling te "liken". Dit is, uiteraard, een halsmisdaad in woke-kringen. Immers is JK Rowling al een tijdje geëxcommuniceerd uit woke-kringen. Zij had namelijk het gore lef om biologie als feit te beschouwen.

De tweet in kwestie:

Opnieuw dodelijke schietpartij in Californië, 7 doden, dader (67) gearresteerd

Bij een massale schietpartij op twee locaties in de kustplaats Half Moon Bay in Noord-Californië zijn zeven mensen om het leven gekomen.

De verdachte, Zhin (67), werd later in hechtenis genomen nadat hij zelf naar een politieparkeerplaats was gereden, aldus agenten. In zijn auto werd een semi-automatisch pistool gevonden, vertelde sheriff Christina Corpus. Een motief voor de schietpartij is nog niet bekend. De schietpartijen vonden plaats bij een champignonkwekerij en een transportbedrijf aan de rand van Half Moon Bay, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van San Francisco. Het komt slechts twee dagen na een andere massale schietpartij waarbij 11 mensen werden gedood in Monterey Park in Los Angeles.

Gavin Newsom, de gouverneur van Californië, betreurt de 'tragedie op tragedie' nadat zeven mensen zijn omgekomen bij de tweede massale schietpartij in de staat in drie dagen tijd. Newsom zei dat het voelde alsof het tweede amendement 'een zelfmoordpact aan het worden was' na de moord van zeven Chinese arbeiders maandag in Noord-Californië.

"Het voelt alsof het tweede amendement een zelfmoordpact aan het worden is", zei Newsom. "Het sterftecijfer door geweld ligt in Californië 37 procent lager dan in de rest van de natie, en toch, met alle bewijs lijkt het of het niemand interesseert. Ik krijg niets gedaan in het Congres."

De gouverneur zei dat hij net op ziekenbezoek was in het ziekenhuis bij de slachtoffers van de schietpartij in Monterey Park toen hij werd geïnformeerd over de tweede schietpartij in Half Moon Bay. 

Enorme ijsberg Antarctica losgebroken

Op Antarctica is een enorme ijsberg losgebroken. Volgens onderzoekers van de British Antarctic Survey brak de ijsberg van 1.550 vierkante kilometer zondagavond tijdens springtij af. Het incident heeft niets te maken met klimaatverandering, volgens de onderzoekers.

Twee jaar geleden brak een ijsberg van vergelijkbare grootte af in dezelfde regio, de Brunt-ijsplaat. Op de ijsplaat staat het Britse onderzoeksstation Halley, van waaruit glaciologen al jaren de uitzetting van grote scheuren in het ijs observeren.

Huiskrekels en graanschimmelkevers: EU staat meer insecten toe als voedsel

Een verordening die het gebruik van insecten in voedsel uitbreidt, wordt vandaag van kracht in de Europese Unie. In de toekomst kan ook gedeeltelijk ontvet poeder van huiskrekels worden verwerkt.

Producten van deze insecten moeten duidelijk gemarkeerd zijn. Vanaf overmorgen mogen larven van de graanschimmelkever ook in diepgevroren, pasteuze, gedroogde en poedervorm op de markt worden gebracht. Naast de huiskrekel heeft de Europese Commissie tot nu toe de meelworm, de sprinkhaan en de buffelworm goedgekeurd als voedsel.

Insecten worden als eiwitrijk beschouwd en worden in sommige delen van de wereld als gewoon voedsel beschouwd. Het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid heeft de consumptie wetenschappelijk onderzocht en geclassificeerd als onschadelijk voor de gezondheid.

Lavrov spreekt opnieuw over "oorlog van het Westen tegen Rusland"

Tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika hernieuwde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zijn beschuldigingen aan het adres van het Westen.

Nadat hij zijn tegenhanger Pandor had ontmoet, schilderde hij de oorlog van zijn land tegen Oekraïne af als een Westerse oorlog tegen alles wat Russisch is.

Lavrov zei dat het Westen Rusland wil vernietigen inclusief zijn taal en cultuur, aldus het Russische staatspersbureau TASS. Zuid-Afrika neemt een neutraal standpunt in over de oorlog in Europa. Het land onderhoudt van oudsher nauwe banden met Moskou, mede doordat de voormalige Sovjet-Unie de strijd tegen apartheid steunde.

Samen met China, India en Brazilië behoren beide landen tot de zogenaamde Brics-groep. In februari is Zuid-Afrika van plan om samen met de Russische en Chinese marine een gezamenlijke militaire oefening in de Indische Oceaan te houden. In juli staat een top tussen Rusland en Afrika gepland.

Extreemrechtse militieleden veroordeeld voor bestorming van het Capitool

Twee jaar na de bestorming van het Amerikaanse Capitool zijn nog meer leden van de extreemrechtse militie 'Oath Keepers' veroordeeld.

Een jury in Washington heeft vier mannen schuldig bevonden aan onder meer opruiende samenzwering. Onder hen is Richard Barrett die tijdens de bestorming plaats nam achter het bureau van toenmalige voorzitter Pelosi. De foto daarvan ging de wereld rond. Volgens aanklagers riskeert hij tot 47 jaar gevangenisstraf. Het vonnis wordt naar verwachting begin mei bekendgemaakt.

De beklaagden werden beschuldigd van samenzwering om geweld te gebruiken om de democratische machtsoverdracht na de presidentsverkiezingen van 2020 te voorkomen. In november 2021 werd onder meer de leider van de militie veroordeeld.

Op 6 januari 2021 bestormden duizenden gewelddadige aanhangers van president Trump, die de verkiezingen had verloren, het Capitool in een poging Trump president te houden. 

'Finland moet overwegen toe te treden tot de NAVO zonder Zweden'

Met het oog op een mogelijk nee van Turkije tegen toetreding van Zweden tot de NAVO, zou Finland volgens zijn minister van Buitenlandse Zaken Haavisto moeten overwegen om dan alleen toe te treden. 

De toetreding van beide Scandinavische landen tot de NAVO blijft een prioriteit, zei Haavisto op de Finse televisie. Zijn land moet echter beoordelen of de recente gebeurtenissen Zweden ervan kunnen weerhouden om op de lange termijn vooruitgang te boeken bij het toetreden tot het militaire bondgenootschap.

Zaterdag verbrandde een islamofobe politicus een koran in de buurt van de Turkse ambassade tijdens een door de politie goedgekeurde demonstratie in Stockholm. De Zweedse regering had de actie bekritiseerd als "zeer respectloos", maar verdedigde tegelijkertijd de vrijheid van meningsuiting van het land. Erdogan blokkeert al maandenlang de lidmaatschapsaanvragen van Zweden en Finland, aanvankelijk verwijzend naar steun aan Koerdische extremisten. 

Na de verbranding van de koran en protesten van pro-Koerdische activisten in Stockholm, herhaalde de Turkse president Erdogan zijn bedenkingen bij de toetreding van Zweden tot de NAVO. - Alle 30 NAVO-leden moeten instemmen met de toelating van een nieuwe staat. Naast Turkije moet Hongarije dat nog doen. 

NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg verwierp het standpunt van Erdogan. Zelf vindt hij het verbranden van de Koran ongepast als vorm van protest, zegt Stoltenberg maandag tegen tv-zender Welt. De vrijheid van meningsuiting is echter een waardevol bezit "in Zweden en in alle andere NAVO-landen" en dergelijke protesten zijn "niet automatisch illegaal".

Volgens Stoltenberg heeft Turkije zich tot nu toe behoorlijk coöperatief getoond in het toetredingsdebat. De ratificatie van de toetredingsprotocollen mag niet mislukken in de laatste meters. "En natuurlijk vraag ik ook de overgebleven bondgenoten - Hongarije en Turkije - om deze procedures in hun parlementen te bespoedigen."

Vlucht MH17: Europees Hof beslist over Nederlandse klacht tegen Rusland

Op 25 januari 2023 bepaalt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) of het inhoudelijk aan de slag gaat met de Nederlandse klacht tegen Rusland over het neerhalen van vlucht MH17. De beslissing wordt uitgesproken tijdens een hoorzitting in Straatsburg.

Europees Hof en vlucht MH17
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) is er om staten aan te spreken op schendingen van mensenrechten. In 2020 diende Nederland bij het EHRM een klacht in tegen Rusland, over de rol van Rusland bij het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014 boven het oosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om, onder wie 196 Nederlanders.

MH17: Nederlandse klacht tegen Rusland
Nederland stelt dat Rusland een belangrijke rol heeft gehad in het neerhalen van vlucht MH17. Ook vindt Nederland dat Rusland niet genoeg onderzoek heeft gedaan, en onvoldoende heeft meegewerkt aan de Nederlandse verzoeken tot strafrechtelijk onderzoek. Volgens Nederland heeft dit, en het feit dat Rusland iedere betrokkenheid bij het neerhalen van vlucht MH17 blijft ontkennen, extra leed voor de nabestaanden veroorzaakt.

Een volgende stap naar gerechtigheid
In de beslissing op 25 januari 2023 bepaalt het EHRM of de Nederlandse klacht tegen Rusland ontvankelijk is, oftewel: of het EHRM de zaak in behandeling neemt en er inhoudelijk mee aan de slag kan. Dit is een belangrijke stap in het komen tot waarheidsvinding, gerechtigheid en rekenschap voor alle slachtoffers en hun nabestaanden.

Bij de beslissing over het ontvankelijk verklaren van de Nederlandse klacht draait het om een oordeel over de tijdigheid van indienen, de uitputting van nationale rechtsmiddelen en de rol van Rusland in het oosten van Oekraïne in 2014 en bij het neerhalen van vlucht MH17. Dit zou de eerste keer zijn dat een internationale rechter hierover oordeelt.

De zitting vindt woensdag 25 januari plaats vanaf 14:30 uur bij het EHRM in Straatsburg en is openbaar. Na afloop wordt een opname van de zitting op de website van het EHRM geplaatst.

Minister Weerwind scherpt vernieuwing stelsel rechtsbijstand aan

Minister Weerwind (Rechtsbescherming) wil dat mensen die hun recht zoeken en daarbij in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, de best mogelijke juridische ondersteuning krijgen. Vandaag én in de toekomst. Om dat te bereiken past Weerwind de lopende stelselvernieuwing rechtsbijstand op onderdelen aan.

De minister schrapt het plan dat rechtzoekenden zich altijd eerst moeten melden bij het Juridisch Loket voordat ze gesubsidieerde rechtsbijstand kunnen krijgen. Dit voornemen botst met het in het werkveld breed gedragen uitgangspunt dat mensen met hun probleem moeten kunnen aankloppen bij verschillende dienstverleners. Een verplichting om altijd eerst naar het Juridisch Loket te gaan, vormt een extra drempel voor mensen. Zeker als ze vervolgens toch bijstand van een advocaat nodig blijken te hebben.

Daarnaast ziet minister Weerwind na overleg met alle betrokken partijen af van de invoering van de zogeheten rechtshulppakketten. De ontwikkelingen van deze pakketten blijkt zeer complex, ze blijken in de praktijk niet goed bruikbaar en er is weinig draagvlak voor bij de professionals die ermee moeten werken. De achterliggende doelstelling van een betere kwaliteit van dienstverlening en een doelmatig stelsel blijven onverminderd overeind. De minister wil deze doelen bereiken binnen het bestaande systeem van forfaitaire vergoedingen.

Dat schrijft minister Weerwind vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

"Met deze besluiten breng ik focus aan en werk ik toe naar een vernieuwd stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand dat voorziet in een laagdrempelige en effectieve toegang tot het recht, met een brede informatievoorziening voor iedereen. Een stelsel waarin problemen van rechtzoekenden zo veel mogelijk in een vroeg stadium en zo nodig integraal worden aangepakt. Ik wil de regionale samenwerking stimuleren en faciliteren en de positie van het Juridisch Loket verder versterken."

Eerder al maakte de minister bekend dat bellen met het Juridisch Loket met ingang van dit jaar gratis is geworden. Het loket helpt mensen met een laag inkomen met gratis persoonlijk advies.

Verder wordt subsidieregeling voor de beroepsopleiding sociale advocatuur dit jaar verlengd. De regeling is bedoeld om jonge aanwas in de sociale advocatuur te stimuleren en heeft de afgelopen twee jaar tot 202 advocaat-stagiaires geleid. Komende zomer worden ook de vergoedingen van de reiskosten van rechtsbijstandverleners aangepast.

Gekkigheid met Deadpool in Midnight Suns

Afgelopen week hebben 2K en Marvel Entertainment een nieuwe trailer onthuld voor de eerste DLC van Marvel's Midnight Suns, genaamd The Good, the Bad, and the Undead met daarin Deadpool.

Als recruitable hero krijg je met Deadpool unieke nieuwe vaardigheden en zijn kenmerkende stijl van chaos op het slagveld, evenals de mogelijkheid om vriendschap op te bouwen en beste vrienden te worden met de Merc with a Mouth in de Abbey. In de verhaalmissies worden ook nieuwe vijandentypen geïntroduceerd en je zult Deadpools unieke onderzoeksproject Food Truck willen ontwikkelen om je een extra tactisch voordeel op het slagveld te geven.

The Good, the Bad, and the Undead is beschikbaar op 26 januari 2023 voor Windows pc via Steam en Epic Games Store, PlayStation 5 en Xbox Series X|S. De DLC is afzonderlijk verkrijgbaar of als onderdeel van de Marvel's Midnight Suns Season Pass (inbegrepen bij de Legendary Edition). Elke DLC brengt een nieuwe recruitable hero en voegt drie nieuwe verhaalmissies, een nieuwe upgrade voor de Abbey en een selectie nieuwe skins en outfits voor de hero toe.

John Cena op de cover van WWE 2K23

2K heeft aangekondigd dat WWE 2K23 binnenkort verschijnt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via Steam. Om zijn 20-jarig jubileum als WWE Superstar te vieren, staat John Cena op de cover van elke editie van de game met drie van zijn kenmerkende poses.

WWE 2K23 bevat verschillende verbeteringen ten opzichte van z'n voorgangers, waaronder een unieke nieuwe kijk op de 2K Showcase, de WWE 2K-introductie van WarGames, en uitbreidingen op verschillende belangrijke spelmodi. Daarnaast kunnen fans ook uitkijken naar een uitgebreid rooster van WWE Superstars en Legends, waaronder Roman Reigns, "American Nightmare" Cody Rhodes, Ronda Rousey, Brock Lesnar, "Stone Cold" Steve Austin en meer. Realistischere graphics, animaties, camerahoeken en belichting, plus toegankelijke controls en een nieuwe optionele pinning mechanic dragen bij aan de ervaring.

WWE 2K23 Deluxe Edition en Icon Edition staan gepland voor release op dinsdag 14 maart 2023 via Early Access, gevolgd door de Standard Edition en Cross-Gen op vrijdag 17 maart 2023.

Life is Strange 2 komt naar Nintendo Switch

Square Enix maakt bekend dat Life is Strange 2 op 2 februari 2023 verschijnt voor de Nintendo Switch. De game is nu beschikbaar voor pre-orders in de Nintendo eShop.

Life is Strange 2 is een verhalend avontuur waarin jouw beslissingen zowel het verhaal als de personages van de game beïnvloeden. Je speelt als de zestienjarige Sean Diaz, een normale jongen die opgroeit in de buitenwijken van Seattle. Nadat een traumatisch ongeluk de telekinetische krachten van je broertje Daniel ontketent, word je gedwongen voor de politie op de vlucht te slaan. Als grote broer ben jij als enige verantwoordelijk voor de veiligheid van Daniel en de ontwikkeling van zijn bijzondere krachten. Samen reizen jullie door de VS in een poging de grens met Mexico over te steken.

FOK! Wat een weer: overwegend bewolkt

winterbanner

Goede morgen!

Het is vandaag wederom rustig weer, er is veel bewolking maar blijft droog bij zo'n 3 graden. Ook is er weinig wind uit het zuidwesten. Neerslag kunnen we morgenavond verwachten. Eigenlijk is het in heel Europa wel rustig weer, neerslag zien we momenteel enkel rond het Middellande zee gebied en het Balkangebied, daar valt grotendeels sneeuw. Ook in Noord-Spanje is wat sneeuw te vinden en uiteraard op de Alpen.

De komende dagen stijgt de temperatuur tot 10 grade na het weekend, de neerslagkans is 30%, donderdag en vrijdag is de zon af en toe nog te zien. Meer kan ik er momenteel niet van maken dus zeg ik: tot morgen!

In Lelystad was het erg mistig (Foto: Ouwesok)
In Lelystad was het erg mistig (Foto: Ouwesok) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.