Yates wint slotrit Tour Down Under, eindwinst is voor Vine

Simon Yates heeft de slotrit in de Tour Down Under op zijn naam gebracht. De Brit van Team Jayco-Alula wonop Mount Lofty een sprintje van Jay Vine, die wel de eindzege pakte in de eerste WorldTourkoers van het jaar.

Na de waaierrit van zaterdag stond vandaag de laatste rit in de Tour Down Under op het programma. Een korte rit van 112 kilometer met wel vijf keer de beklimming van Mount Lofty, een klim van 1,3 kilometer lang. In het begin van de etappe waren er verschillende aanvallen, maar niemand kreeg veel ruimte van het peloton, waardoor alles werd beslist op de laatste beklimming van Mount Lofty.

Simon Yates opende de aanval op de laatste beklimming. De Engelsman probeerde nog een ultieme poging om Jay Vine uit de leiderstrui te rijden, maar de renner van UAE Emirates reageerde direct op de aanval van Yates. Ook Ben O'Connor ging mee in het wiel van Yates en Vine en kregen we een sprintje van drie en daarin was Yates de snelste. Hij won voor Vine, die wel de eindwinst pakte in zijn thuisronde. In het algemeen klassement won hij voor Yates en Pello Bilbao.

Results powered by FirstCycling.com