Van Anrooij verrast Van Empel en Pieterse in spannende wereldbeker veldrijden

Shirin van Anrooij heeft de wereldbeker in de Beekse Bergen op haar naam geschreven. In een spannend duel tussen topfavoriete Fem van Empel en Puck Pieterse was Van Anrooij net de sterkste.

Fem van Empel had de eerste vier wereldbekerwedstrijden gewonnen en pakte vorige week ook de Europese titel en begon als topfavoriet aan de vijfde wereldbekercross. Samen met Puck Pieterse had ze de beste start. Ook Ceylin del Carmen Alvarado zat goed mee vooraan, maar de Nederlandse moest halverwege de wedstrijd afhaken bij het kopduo na een valpartij.

Shirin van Anrooij kende geen beste start en reed lange tijd op een kleine afstand van de kop, maar gedurende de wedstrijd kwam ze steeds meer naar voren en in de voorlaatste ronde kwam ze aansluiten bij Van Empel en Pieterse.

Vlak voor het ingaan van de laatste ronde sprong Van Anrooij weg bij haar concurrenten. Van Empel en Pieterse reageerde niet direct op de aanval van Van Anrooij en keken even naar elkaar, waardoor het verschil snel opliep richting de vijf seconden. Van Empel probeerde daarna wel richting Van Anrooij te rijden, maar kon het niet helemaal dichten en zo pakte Van Anrooij de zege, vlak voor Van Empel die de sprint won voor de tweede plaats, voor Pieterse.

Results powered by FirstCycling.com