Handbalsters beginnen EK met krappe zege tegen Roemenië

De Nederlandse handbalsters zijn het EK zaterdag begonnen met een kleine zege op Roemenië. De ploeg van bondscoach Per Johansson won in Noord-Macedonië met 29-28.

Nederland begon goed aan het duel tegen Roemenië en stonden in de Noord-Macedonische hoofdstad Skopje al snel met 5-2 voor. Roemenië kwam snel terug in de wedstrijd en en kwam in de eerste helft ook even op voorsprong, maar Nederlandse handbalsters draaide het snel weer om en bij rust stond het 14-12 in het voordeel van Oranje.

Nederland leek halverwege de tweede helft de wedstrijd te beslissen. Oranje nam een voorsprong van vijf doelpunten en de handbalsters leken eenvoudig op weg naar de zege, maar tegen het einde werd het toch spannend. Roemenië kwam helemaal terug en het werd gelijk (25-25). Toch zou Nederland de winst pakken met 29-28.

Laura van der Heijden was de topscoorder aan Nederlandse kant. De rechteropbouwster schoot zeven keer op doel en scoorde ze ook allemaal. Angela Malestein volgde met zes treffers en Kelly Dulfer wist vijf keer te scoren.

Maandag staat het duel tegen Noord-Macedonië op het programma.