Van Empel wint ook derde wereldbeker van het seizoen

Fem van Empel heeft ook de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De 20-jarige Nederlandse veldrijdster was in een gesloten wedstrijd de sterkste voor haar landgenotes Puck Pieterse en Annemarie Worst.

Fem Van Empel had de twee wereldbekerwedstrijden in Amerika gewonnen en in Tabor was ze ook de grote favoriete, zeker nadat Lucinda Brand met een handblessure de cross in Tsjechië moest laten passeren.

Puck Pieterse zorgde in Tabor voor het meeste spektakel. De 20-jarige Nederlandse sprong in de meeste rondes over de balkjes en creëerde daarmee steeds een klein verschil, maar telkens kwamen ze terug op het wiel. Ook in de laatste ronde probeerde Pieterse daar het verschil te maken. Vlak voor de balkjes wist Annemarie Worst Pieterse in te halen, waardoor laatstgenoemde geen groot verschil kon maken.

Ook Van Empel was vooraan mee met Worst en Pieterse en in de laatste moeilijke strook liet ze haar klasse zien. Ze versnelde op een oplopend stukje en niemand kon haar, waardoor ze ook de derde wereldbekerwedstrijd van het jaar pakte, voor Pieterse en Worst.

Results powered by FirstCycling.com