Uitslag Cambuur - Vitesse

Trainer Phillip Cocu heeft zaterdag zijn eerste overwinning met Vitesse in de Eredivisie geboekt. In Friesland werd er met 0-3 gewonnen van Cambuur Leeuwarden.

Vitesse kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Uit een vrije trap van Maximilian Wittek wist Ryan Flamingo te scoren. Vlak voor rust leek de ploeg uit Arnhem een penalty te krijgen, maar na het bekijken van de beelden werd de overtreding net buiten de zestien gemaakt en moest Vitesse het doen met een vrije trap, die niks op leverde.

In de tweede helft verdubbelde Kacper Kozlowski een kwartier voor tijd de score. Op de middenlijn veroverde de Pool zelf de bal en kon vervolgens door lopen en op de rand van de zestien raak te schieten. Tien minuten minuten voor tijd schoot Sondre Tronstad vanuit een corner raak en won Vitesse met 0-3.

Door de overwinning staat Vitesse niet meer laatste. De ploeg van Cocu steeg dankzij de overwinning naar de zestiende plaats met acht punten uit tien wedstrijden en hebben nu evenveel veel punten als Cambuur.