Veldrijder Iserbyt pakt eerste wereldbeker van het seizoen; Van der Haar derde

Eli Iserbyt heeft de eerste wereldbeker veldrijden gewonnen. De 24-jarige Belg reed al in de tweede ronde weg bij zijn concurrenten en zou met een halve minuut voorsprong winnen op zijn landgenoot Laurens Sweeck. Lars van der Haar legde beslag op de derde plaats, maar wel op anderhalve minuut van de winnaar.

Lars van der Haar had de kopstart in Waterloo. De Europees kampioen werd daarna snel voorbij gereden door Eli Iserbyt, die in de eerste ronde al voor verschil zorgde. De kleine Belg maakte daarna een technisch foutje, waardoor de rest even kon terugkeren.

In de tweede ronde bleek duidelijk dat Iserbyt duidelijk de sterkste was en reed iedereen uit het wiel. De 24-jarige Belg nam al snel een mooie voorsprong en zijn zege kwam nooit meer in gevaar, al zette Laurens Sweeck nog wel de achtervolging in op Iserbyt en kwam even tot tien seconden, maar verder kwam hij niet.

Iserbyt pakte zodoende de eerste wereldbeker van het seizoen, voor Sweeck. In de achtergrond deed Van der Haar lange tijd mee om de laatste podiumplaats en zou die ook pakken voor de Belgen Michael Vanthourenhout en Thibau Nys. Pim Ronhaar werd zesde.

Results powered by FirstCycling.com