Cosnefroy pakt met late uitval winst in GP de Québec

Benoît Cosnefroy heeft de GP de Québec op zijn naam geschreven. De Fransman van AG2R Citroën was met een late uitval te sterk voor de anderen. Tweevoudig winnaar Michael Matthews won de sprint voor de tweede plaats, voor Biniam Girmay.

De GP de Québec is een van de laatste voorbereidingskoersen voor het WK en dus stond er een mooi deelnemersveld aan de start in Canada. Vanuit de start kregen we een kopgroep van vijf, maar die werden gecontroleerd, waarna in de laatste drie rondes verschillende aanvallen kregen onder wie van Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn. Maar niemand zou veel ruimte krijgen en was alles weer samen tot aan de laatste drie kilometer.

Op de laatste helling van de dag trok Benoît Cosnefroy in de aanval en niemand kon de Fransman volgen. Hij hield steeds een kleine voorsprong op het peloton en had aan de streep vier seconden voorsprong. In de sprint om de tweede plaats was Michael Matthews de snelste voor Biniam Girmay en Wout van Aert.

Zondag staat nog een wedstrijd op het programma in Canada. Dan staat de Grand Prix Cycliste de Montréal op het programma.