Arensman boekt eerste profzege in tijdrit Ronde van Polen

Thymen Arensman heeft zijn eerste profzege te pakken. In de individuele tijdrit in de Ronde van Polen was de jonge Nederlander van team DSM de snelste. Hij won voor Magnus Sheffield en Ethan Hayter. Arensman steeg door zijn knappe tijdrit naar een tweede plaats in het algemeen klassement achter Hayter.

De 11,8 kilometer lange rit tegen de klok ging grotendeels heuvelop en het was Magnus Sheffield die een sterke tijdrit reed. De jonge Amerikaan klokte na bijna twaalf kilometer een tijd van 17 minuten en 47 seconden en was daar bijna een minuut sneller dan Thomas de Gendt, die tot dan de snelste tijd had neergezet.

Arensman zou de tijd met zeven seconden verbeteren. De jonge Nederlander zette dit seizoen meermaals een goede tijdrit, zesde in de Tirreno en tweede in de Giro d'Italia, maar dit keer was het raak voor de renner van DSM. Hayter kwam nog als enige in de buurt van Arensman, maar kwam aan de finishstreep toch acht seconden te kort. Door de kleine achterstand van Hayter is de Engelsman wel de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij nam de trui over van Sergio Higuita, die vandaag vijftig seconden verloor. Arensman staat nu tweede op elf seconden, maar met nog een vlakke rit te gaan in de Poolse wedstrijd lijkt de zege te zijn voor Hayter.