Higuita sprint naar zege op steile aankomst in Ronde van Polen

Sergio Higuita heeft de derde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Colombiaanse kampioen van Bora-hansgrohe was op de lastige aankomst na 238 kilometer de beste. Hij won voor Pello Bilbao en Quinten Hermans. Higuita is ook de nieuwe leider in de Poolse rittenkoers.

Na twee ritten voor de sprinters stond vandaag een lastige etappe op het programma van maar liefst 238 kilometer. In de eerste 200 kilometer was het te doen over vlakke wegen, waarna in de finale enkele lastige beklimmingen op het parcoursen lagen. Lange tijd reed er een kopgroep van vijf vooruit, waaruit de Duitser Michel Hessmann de sterkste was. Hij kwam drie keer als eerste boven op een beklimming en hield daarbij de leiderstrui over, maar na de derde beklimming van de dag werd hij als laatste van de kopgroep ingerekend.

Daarna ging het peloton in volle vaart af op de slotkilometers waar een lastige aankomststrook lag. Mike Teunissen opende op die beklimming van anderhalve kilometer direct de aanval. De Nederlander van Jumbo-Visma trok direct een gat, maar kwam zichzelf behoorlijk hard tegen en werd al snel opgeraapt door de voorwacht van het peloton. Team Ineos bepaalde het tempo op de beklimming, maar het was Sergio Higuita die de zege greep. De Colombiaans kampioen had zijn inspanning het best ingeschat en won voor Pello Bilbao en Quinten Hermans. Higuita is ook de nieuwe leider in de Poolse rittenkoers.