Uttrup Ludwig verslaat Vos op lastige aankomst in Tour Femmes

Cecilie Uttrup Ludwig heeft de derde etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. De Deense was op de lastige aankomst de snelste en won ruim voor Marianne Vos, die wel de leiderstrui behield.

De vrouwen kregen vandaag in de Tour de France Femmes een heuvelachtige te verwerken van ruim 130 kilometer. De koers bleef lang gesloten, maar in de finale spatte het peloton helemaal uit elkaar. Annemiek van Vleuten versnelde op de Côte de Putigny. De Nederlandse maakte eens sterke indruk en had het gezelschap van Ashleigh Moolman. Ook Demi Vollering was goed mee, maar vlak na de top kwam de Nederlandse van SD Worx ten val. Gele truidraagster Marianne Vos moest bergop passen, maar kwam na de afdaling weer aansluiten, in het gezelschap van onder meer Vollering.

Op de Mont Bernon, op vijf kilometer van de streep, was er een nieuwe versnelling. Moolman behoorde opnieuw tot de sterkste en ditmaal was Katarzyna Niewiadoma mee. Van Vleuten, de topfavoriet voor eindwinst in de Tour de France, moest passen. De Nederlandse van Movistar zou daarna weer aansluiten, maar op de lastige aankomststrook zou ze twintig seconden verliezen.

Op de lastige aankomststrook leek Vos op weg naar haar tweede zege op rij. De Nederlandse reageerde scherp op een aanzet van Niewiadoma, maar tegen de versnelling van Cecilie Uttrup Ludwig was niemand opgewassen. De goedlachse Deense won met overtuiging de derde etappe in de Tour de France. Vos werd op twee seconden tweede, maar de Nederlandse behield wel de leiderstrui in de Franse rittenkoers.