Tour: Etappe 20 - Tourwinst bevestigen in de tijdrit

De negentiende etappe van de Tour de France, het was wéér wat bijzonders: Christophe Laporte was nog niet aan de beurt geweest voor het onmenselijk goede Jumbo-Visma en dus mocht hij in de slotkilometer aanvallen, met succes. Nog twee etappes te gaan, prima kans op twee Jumbo-zeges.

De heren beginnen vandaag in Lacapelle-Marival, waar het startpodium voor de ruim veertig kilometer lange tijdrit staat opgesteld. De finish daarvan ligt in Rocamadour, met in de laatste paar kilometer nog twee klimmetjes van grofweg anderhalve kilometer: één aan vijf procent en één aan bijna acht procent naar de finish, toch nog even goed pittig. Rellende_Rotscholier heeft hier alles weer uiteen gezet, goed om er even bij te houden.

Om 13.05 uur mag hekkensluiter Calew Ewan het bal openen, precies een uur later gaat met Filippo Ganna een eerste echte kanshebber van start. Stefan Küng is om 15.50 aan de beurt, Wout van Aert om 16.16 uur en vanaf 16.42 uur begint de top-10, met geletruidrager Jonas Vingegaard die rond 17.45-17.50 uur aan de finish verwacht wordt.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)